Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

БНТ с нов проект: "Работи в бъдещето" цели да улесни и насочи младите хора в кариерното им развитие

Филипа Огнянова търси професиите на бъдещето в нова рубрика на БНТ в YouTube

от БНТ
13:44, 30.06.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Общество
Слушай новината

Водещата на централната емисия новини „По света и у нас“ по БНТ 1 Филипа Огнянова стартира най-новия онлайн проект, продуциран специално за YouTube канала на Българската национална телевизия – „Работи в бъдещето“. Рубриката търси кои са новите и перспективни професии, показва какъв е пътят към тях и проследява как се променят традиционните до момента дейности, за да могат да отговорят на изискванията на съвремието.

"С онлайн проекта „Работи в бъдещето“ на Българската национална телевизия целим да улесним, насочим и мотивираме младите хора в България в техния избор на професия. Да им помогнем да бъдат по-уверени в бъдещото им успешно позициониране на пазара на труда и в бизнес средата като цяло", споделя Филипа Огнянова.

"Искаме да покажем и какво да направи един ученик или студент, за да стане иноватор, предприемач или пионер в дадена област. Ще го направим чрез лични истории на успели хора, като ще представим не само техния успешен пример, но и ще разберем кои са пречките и трудностите към реализацията в една професия", казва още водещата.

Първият епизод на рубриката „Работи в бъдещето“ е посветен на предизвикателствата и възможностите пред NFT творците – на Филипа Огнянова гостува Боря Шапшалова.

Гледайте първия епизод на „Работи в бъдещето“ ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Правилата за роуминг в ЕС се удължават до 2032 година
Правилата за роуминг в ЕС се удължават до 2032 година
8 задържани заради злоупотреби с евросредства по земеделски програми в Петрич
8 задържани заради злоупотреби с евросредства по земеделски програми в Петрич