НОВИНИ

Боби Михайлов: Конгресът на 12 октомври ще е законен, за втори – ще видим

Борислав Михайлов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 24.09.2021
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Настоящият президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов беше категоричен, че каквото и да стане Конгресът на 12 октомври ще бъде законен.

Дали след това през март ще се проведе още един Конгрес, той не пожела да каже, но загатна, че ще изчака да види какво ще се случи при извънредния. Боби Михайлов даде интервю пред Sportal.bg.

Към момента своите кандидатури за ръководител на БФС изразиха освен Борислав Михайлов, Димитър Бербатов и Христо Порточанов.

„Конгрес на 12 октомври ще има. Първо, трябва да видим какво ще се случи на първия конгрес. Съдебното решение играе ролята на покана“, заяви Борислав Михайлов.

Софийският градски съд насрочи извънредния Конгрес да се проведе на 12 октомври. Заседанието е обявено за 10.00 часа в зала 1 на НДК.

„Мандатът е до март, втора точка е за прекратяване на мандата, за прекратяване има хипотези в Устава, а такива сега няма. Като свърши този Конгрес, ще разберем дали е приет от хората, от юристите, но ще бъде законен със сигурност“, сподели още настоящият президент на БФС.

„След 2019 на два пъти моите колеги се опитват да направят конгрес. Но заради пандемията два пъти се отложи, и един път по желание на Порточанов, като тогава не е прието, заради недостиг на клубовете. Моите Колеги, нито моето семейство знаеха, че ще оттегля оставката, реших, че имам още какво да дам на хората“, каза още Борислав Михайлов.

И Христо Порточанов се кандидатира за президент на БФС

Относно писмото, което от БФС публикуваха от президента на УЕФА Александър Чеферин до Михайлов, а от екипа на Димитър Бербатов се усъмниха в смисъла при превода му, Михайлов отговори: „Всеки си превежда, а дори и да не трябва превод, го четат както искат. Писмото е на английски и не искам да го коментирам. Не ми се влиза в тази тема.“

От БФС обявиха правилата за издигане на кандидат за президент

Според него държавата е длъжник на футбола ни, защото няма построен нов национален стадион. Михайлов обаче е оптимист, че скоро може да има такъв.

„За мен война във футбола няма. Във футбола няма нищо извънредно. Има извънредна ситуация в държавата и това е пандемията. Не само Бербатов е кандидат. От вчера и Михайлов е кандидат. Благодаря на хората, които издигат кандидатурата ми. Ще отида с високо вдигната глава на конгреса. Вчера ако погледнете мачовете от Купата, погледнете и мачовете около нас в държавите, да видите терени и осветления“, каза още Михайлов.

Президентът на БФС не пожела да коментира издигането на кандидатурата на Димитър Бербатов от страна на ЦСКА. Според него това е напълно нормално.

Локомотив София издигна Боби Михайлов за президент на БФС

"С Наско Сираков сме били от първия до последния Конгрес част от Изпълкома, на последния той каза, че повече не иска да се занимава. Приятелството няма нищо общо. Това кой те издига за кандидат и кой те избира, са две различни неща", коментира още Борислав Михайлов.

Президентът на БФС не пожела да коментира т.нар. "тире" в името на ЦСКА, при изписването на клуба. Той предпочете подобен въпрос да бъде насочен към юристите, заради сложността на казуса.

Като част от кампанията си преди Конгреса, Борислав Михайлов обеща помощ за по-малките клубове и подобряване на футболната инфраструктура в страната.

„Не съм престарял и съм мотивиран, смятам, че мога да дам още на българския футбол“, категоричен беше той.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Крейг получи същия чин като Джеймс Бонд
Даниел Крейг получи същия чин като Джеймс Бонд
"Икономист" призова Кристалина Георгиева за оставка от МВФ
"Икономист" призова Кристалина Георгиева за оставка от МВФ