НОВИНИ

Бойко Борисов: Дистанцията, дезинфекцията и носенето на маски са достатъчни, за да се предпазим

бойко борисов дистанцията дезинфекцията носенето маски достатъчни предпазим
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:27, 14.10.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и повишеното внимание са достатъчни, за да се предпазим. Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения. Но трябва да останем отговорни. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов след заседанието на Министерския съвет.

„Тази динамична среда, в която броят на заразените с COVID-19 се увеличава, изисква също институциите да продължат да бъдат максимално концентрирани, а контролът да е изключително силен. Особено сега, когато предстои и сезонът на грипната епидемия“, акцентира още Борисов.

Няма да се затягат мерките заради завишения брой на заразени с COVID-19

Премиерът потвърди, че на заседанието на Министерския съвет са отпуснати 2,1 млн. лева за купуването на лекарството „Ремдесивир“. Предоставят се също 14 млн. лева за закупуване на преносими компютри за нуждите на държавните и общинските училища във времето на пандемията от COVID-19.

Отпускат на училищата 14 млн. лева за компютри за ученици и учители

„Образованието е наша основна грижа и приоритет. Правим всичко възможно то да е достъпно и качествено за всички български деца във всяка една обстановка. По европейски програми ще осигурим още 80 000 компютри“, допълва Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Петков: Марица винаги ще бъде в сърцето ми (ВИДЕО)
Иван Петков: Марица винаги ще бъде в сърцето ми (ВИДЕО)
София домакинства Балканиадата през 2021 г.
София домакинства Балканиадата през 2021 г.