НОВИНИ

Бойко Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи

борисов цялата енергетика дадена офшорни фирми
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:53, 14.05.2022
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

"Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Ловеч.

Борисов припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и подчерта, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

Борисов отбеляза, че преди дни БЕХ е подписал меморандум за 2 милиарда за изграждане на геотермални централи. Той заяви, че така с по 2 милиарда - първо за батериите, сега за геотермалните се "опуква" Плана за възстановяване и развитие. Затова няма да има пари за саниране.

"Няма саниране. Кой санирал, санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ "Хемус". Една велоалея не са направили. Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ упрекна управляващите, че в момента се теглят огромни заеми.

"Управляващите в момента теглят огромни заеми за по 3 години, които всички ние ще връщаме. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година. Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове", предупреди Борисов.

Според него правителството ще падне заради недоволството на бизнеса.

"Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени. Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест", каза той.

Борисов разкритикува политиката на Христо Иванов и "така наречените десни", защото хем са против Путин, хем са в коалиция с неговия най-голям защитник – БСП.

"И докато премиерът яде кълки, демократичната десница яде карантията. Христо Иванов няма какво да каже и трябва да излъже пред своите актив. И обяви депутинизация… В същото време твоя коалиционен партньор, БСП, заяви, че Русия е приятелска страна. Излиза, че Христо Иванов е в коалиция с Путин… Кого искаш да депутинизираш", попита Борисов и припомни, че първи ГЕРБ са се обявили категорично в подкрепа на Украйна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПФЛ обяви организацията за финала на Купата на България
ПФЛ обяви организацията за финала на Купата на България
Купата на Шампионската лига пристигна в София
Купата на Шампионската лига пристигна в София