НОВИНИ

Бойко Борисов: Провокират се полицаите с цел да се тормозят

бойко борисов провокират полицаите цел тормозят
bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 29.07.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Премиерът Борисов помоли във видео във Фейсбук протестиращите да не блокират кръстовищата, за да може да не възпрепятстват другите хора да работят и "да си гледат живота". Борисов заяви също, че се провокират полицаите.

"Изключително съм разтревожен от това, което МВР докладват, защото никой не е срещу протестирането. Демонстрациите, стачките, това са формите на демокрацията. Но да се затваря движението и да се препятстват другите хора, които отиват на работа, водят си децата, имат си работа - на никой не му е да обяснява защо иска да мине по пътя. Има свобода на движение. Провокират се полицаите с цел да се тормозят. Ето никой не им пречи пред МС , никой не им пречи, където искат, но да не затварят кръстовищата и другите граждани имат права. И полицаите също - бидейки на жегата и търпейки обидите им. Ние не се обиждаме от техните обиди, а те много обидчиви. Правят го демонстративно. Аз не съм си позволил никой да обидя", заяви Борисов.

"Така че, умолявам ги, нека да си протестират по всички начини, които намерят за добре - да хвърлят яйца, домати, кебапчета, уши, агнешки главички, пилешки бутчета. Моля ви, протестирайте, отидете в Бояна, на "Секвоя"- запалете, ако искате тази къща, каквото искате правете. Оставете кръстовищата хората да си работят и да си гледат живота. Тези, които са тръгнали на ресторант, на гости, да могат да стигнат, където са тръгнали. Никой не им е виновен", допълни премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екоминистърът: Прокуратурата трябва да се произнесе кой отрови водите на Марица
Екоминистърът: Прокуратурата трябва да се произнесе кой отрови водите на Марица
Един заразен с COVID-19 и двама с антитела от детските градини в София
Един заразен с COVID-19 и двама с антитела от детските градини в София