НОВИНИ

Бойко Борисов след разпита в МВР: Давах сведения по 3 сигнала

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
10:50, 15.07.2021 (обновена)
5240
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Малко преди 10.00 часа Бойко Борисов дойде в ГД "Национална полиция", придружаван от своя адвокат Менко Менков, който преди защитаваше неговата бивша дясна ръка Цветан Цветанов.

Борисов беше посрещнат от над 200 протестиращи в негова защита привърженици на ГЕРБ, както и симпатизанти на Станислав Недков-Стъки, който от доста време организира протести срещу президента Румен Радев.

Протестиращите скандираха "Искаме Бойко" и "Долу, Рашков".

"Давах сведения по 3 сигнала, всичките са за, че някой нещо чул, че някой, когато правил крос, нещо говорил, от 2009 до 2012 година". Това каза на излизане след разпита в ГД "Национална полиция" Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не пожела да каже какви са сигналите, единствено лаконично отговори: "за заплаха, че някой ще го ям".

От думите на Бойко Борисов става ясно, че той е призован по един случай от 2009 година, за който знаем, че анонимен свидетел е казал на настоящия служебен вътрешен министър, че Бойко Борисов е спасил свой министър, като е заплашил този анонимен свидетел, с така наречения "канибалски случай".

"ЦИК в желанието си да ме унижава вчера ме остави депутат. Само че като депутат не могат да ме викнат тук, затова посред нощ си смениха решението", коментира още Бойко Борисов.

Според протестиращите всичко, което се извършва в момента в държавата е равносилно на диктатура.

"Абсурдът да бъде викан бившият министър-председател - това е ненормално в страна членка на Европейския съюз, ако така се решават политическите битки ние се превръщаме в Беларус и Румен Радев можем да го наречем българския Лукашенко", допълни Станислав Недков - Стъки.

Журналистка от Беларус, която в момента работи в телевизия "Ал Джазира", нападна медии и протестиращи с думите "Защо защитавате един диктатор?", а медиите попита "Защо снимат човек, който заплашва журналисти със смърт?".

Журналистите от "Ал Джазира" бяха от вътрешната страна на ГД "Национална полиция", бяха видяни записите от техните камери, бяха снети данни от личните им документи - все още не е ясно каква е причината затова.

Лидерът на ГЕРБ се яви на разпит в "Национална полиция", след като преди два дни стана ясно, че е получил призовка от вътрешния министър Бойко Рашков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страхотен обрат на Димитър Кузманов го изпрати на 1/4-финал в Яш
Страхотен обрат на Димитър Кузманов го изпрати на 1/4-финал в Яш
Шестима загинали след наводнения в Германия
Шестима загинали след наводнения в Германия