НОВИНИ

Бойко Борисов: Управляващите имат за задача да източат ББР, следва поне една година застой

бойко борисов управляващите имат задача източат ббр следва поне една година застой
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:46, 22.07.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Сега имат за задача да източат ББР, в момента с това се занимават. Необезпечени кредити, уж за новоразвиващи се фирми, без никакви гаранции… Сега ще е поне една година застой. Защото сега ще източат ББР". Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Годеч, на посещение в местната структура на ГЕРБ.

Борисов припомни, че служебното правителство прибра и парите за строителството на автомагистрала „Хемус“, които кабинетът на ГЕРБ беше отделил в целева сметка. „Това е разбирането за демокрация по комунистически. Само че най-смешното е, че чегъртат техните хора“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„В АПИ взеха, та си изчегъртаха техните назначения. Понеже толкова са неориентирани, толкова не знаят какво са правили, бяха забравили, че са сменили началника на АПИ. Те и зам.-министър изчегъртаха днес. Обаче понеже не се знае кой го е назначил, от къде е дошъл, колко в торбичките е занесъл на Радев, не се знае и тихомълком – назначават, сменят…“, каза още Борисов.

Шефът на АПИ Апостол Минчев е отстранен, предшественикът му е даден на прокуратурата

По думите му понеже регионалната министърка е забравила, че е сменила началника на АПИ, каза, че го сменя, защото били разплатили на приятелски фирми.

„Кои са тези приятелски фирми, на които плащате? И ние се интересуваме. Радев да излезе и да каже на кои приятелски фирми? Ако има разплащане на приятелски фирми, къде са им приказките от едно време, че щяло да е прозрачно, пък при нас не било? На кои приятелски фирми? Аз искам да ги знам. Този човек е платил в миналия петък. Кои са тези приятелски фирми?“, попита Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни, че автомагистрала „Тракия“ щеше да бъде пусната на 1 юли, ако управляваше неговото правителство.

„Нито един протокол за нарушение няма. Това, което платихме, започнахме, направихме, да се надяваме, че поне на края на юли ще я пуснат, нито една забележка няма“, подчерта той.

По повод новото име на най-малката парламентарна група в Народното събрание – „Ние идваме“, Борисов припомни, че за последните 4 месеца те са взели два пъти на избори по 5.01%. „Ние имаме по 20 и кусур… Ама те идвали. Къде идвате? Много сте идвали… С 5 цяло и 01. Поне да беше с 5.1, а то е 5.01“, пошегува се лидерът на ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДАНС и Антикорупционната комисия проверяват депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов
ДАНС и Антикорупционната комисия проверяват депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов
Протестиращи пред президентството поискаха оставката на шефа на НЗОК
Протестиращи пред президентството поискаха оставката на шефа на НЗОК