НОВИНИ

Бойко Борисов: Всички ще платим, че докарахме промяната

bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 27.04.2022 (обновена)
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов с критики към управляващите заради спрения руски газ. Според Борисов ГЕРБ е направил най-добрата газова инфраструктура на Балканите и ако са били взети компетентни решения навреме, страната ни нямаше да е изправена пред газова криза.

Лидерът на ГЕРБ застава зад думите си, че по време на неговото управление е достигната 100% диверсификация. По думите му на 31 декември е трябвало да е готова гръцката газова връзка, но сега българите ще платят високи цени и очерта стъпките, които би направил в днешната газова криза.

"В момента, днес, ако Делян Добрев беше министър, още преди 2 месеца, когато започна войната, аз щях да съм го пратил на остров Ревитуса в Гърция, където им е техният терминал, щяхме да сме си сложили банкова гаранция, както всички останали, така че днес ние можехме да вземаме газ и от Турция, и от Гърция, от всякъде пълна диверсификация, но трябваше да има мислещ министър", каза Борисов.

Той коментира и темата за предсрочни избори. Според него най-добрият вариант е ново управление в рамките на настоящия парламент, тъй като още едни избори биха означавали харченето на нови 50 млн. лева и подчерта, че новото правителство трябва да е инициирано от президента.

"Най-сетне президентът Радев това, което ни натресе и ни доведе, да си го отзове, да събере политическата класа лидерите, тези които знаят и могат, да има постави задача. Радев е най-авторитетния човек, най-скоро спечели избори, да ги събере на една маса и да направим с тези хора дебат, как я виждат", каза Борисов.

Бойко Борисов отправи критики и към предстоящата визита на българската делегация в Украйна.

"Днес ще отидат да похарчат стотици работни заплати за самолети, за самолет, да си правят селфи. Единствени не отиват БСП, ами те изнасят оръжието, те трябва да работят. Какво ще правите вие там да ви се смеят хората, че само българският парламент не прие външния министър на Украйна да влезе, да им каже: "добър ден". Въртя се човекът в килерите, въртя се по мазетата, въртя се в коридора, изложба им прави и не дадоха да влезе в парламента, а те сега отиват да му се натикат там", каза Борисов.

В Бургаска област членовете на ГЕРБ, заедно с Бойко Борисов изразиха недоволство срещу забавянето на строежа на Северния обход на Бургас и отпуснато държавно финансиране за ремонт на път, който минава през имоти, свързани със служебния регионален министър Виолета Комитова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три първенства и един национален турнир в Северния столичен парк този уикенд
Три първенства и един национален турнир в Северния столичен парк този уикенд
Кирил Петков: Няма да бъдат намалени подаванията на газ, нито ще бъдат ограничавани
Кирил Петков: Няма да бъдат намалени подаванията на газ, нито ще бъдат ограничавани