НОВИНИ

Бойко Рашков: Новият МВР министър е избор на ГЕРБ

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
10:48, 27.08.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Това е избор на ГЕРБ - така бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков коментира избора на Атанас Илков за служебен вътрешен министър.

На въпрос защо самият Рашков е назначил Илков за заместник-директор на Националната полиция по време на мандата си в МВР, той отговори, че не ставало дума за доверие, а за възможността Илков да изпълнява длъжността, защото имал необходимия опит.

"Причината да съм имал резерви към него, включително във връзка с назначаването му като директор на Националната полиция, беше участието му в една акция в Лясковец, където загина един командос. Грешките на полицията тогава се свързват и с неговото име. Не мисля, че човек, причинил толкова голяма трагедия на едно семейство, е подходящ за вътрешен министър. Смущава и изказването на Главчев - "кой друг, друг няма". Тоест, в МВР няма друг, освен Атанас Илков, което е жалко".

Според Бойко Рашков длъжността заместник-директор "не е чак толкова голяма служба", тъй като Атанас Илков е бил регионален директор на полицията в няколко града.

Рашков има притеснения относно изборния процес и коментира, че последният министър - Калин Стоянов - също е допуснал купуване и продаване на гласове, което е в разрез със задълженията на служебния кабинет да осигури честни избори.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев: Политическата криза не е отминала
Президентът Румен Радев: Политическата криза не е отминала
Даниел Митов: Въпросът е след следващите избори да успеем да направим редовен кабинет
Даниел Митов: Въпросът е след следващите избори да успеем да направим редовен кабинет