НОВИНИ

БОК потвърди позицията си за наказанието на плувеца Антъни Иванов

антъни иванов остана шести световното плуване малък басейн
Снимка: БОК, Костадин Андонов – startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:01, 29.06.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският олимпийски комитет потвърди своята позиция от 28 юни по повод дисциплинарното наказание на българския шампион по плуване Антъни Иванов.

По информация на БОК Спортният арбитражен съд (КАС) е лишил Иванов от състезателни права за две години заради нарушение на антидоринговите правила, заради което той ще пропусне олимпийските игри в Париж през следващото лято, което беше оспорено от адвоката на спортиста Георги Градев.

"Дисциплинарното наказание "лишаване от състезателни права за срок от 2 години" на българския шампион по плуване Антъни Иванов е потвърдено с Решение от 26.06.2023 година на Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, това е и единственият съдебен акт, за който представители на Комитета са били надлежно уведомени.

БОК не е обвързан от евентуално издадени други актове по други производство в резултат действията на защитата на Антъни, която продължава да експлоатира всякакви процесуални способи, за да се създаде впечатлението, че решението на Дисциплинарната комисия при БОК, потвърдено от Арбитражния съд в Лозана, може да бъде заобиколено. За пълнота може да се добави, че всички искания до Арбитражния съд, подадени от г-н Градев след обявяването на решението, са оставени без уважение.

БОК изразява съжаление, че в крайна сметка забавянето на изтърпяването на наказанието няма как да бъде в интерес нито на състезателя, нито на българския спорт", се казва в днешното второ съобщение на централата по случая с Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на наводнените карловски села поискаха пълна прозрачност на средствата от държавата
Жители на наводнените карловски села поискаха пълна прозрачност на средствата от държавата
Даниел Лорер: Пожелавам успех на Илиана Иванова като еврокомисар
Даниел Лорер: Пожелавам успех на Илиана Иванова като еврокомисар