НОВИНИ

Борис Бекер: В затвора преоткрих себе си

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:01, 21.12.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
борис бекер ноле прави голяма грешка
Слушай новината

Бившият германски тенисист Борис Бекер призна изцяло вината си по делото за личен банкрут в първото си публично интервю след освобождаването от затвора и разкри, че адвокатите му са направили всичко възможно "да спасят живота му, докато трикратният шампион от Уимбълдън е давал показанията си.

Припомняме ви, че Бекер бе осъден на 2,5 години затвор от лондонски съд, но след като излежа осем месеца от присъдата си бе освободен през миналата седмица и депортиран обратно в Германия.

"Разбира се, че бях виновен. Може би не показах достатъчно разкаяние на подсъдимата скамейка. Нещата можеха да се развият и по-добре за мен, но можеше да стане и по-лошо", коментира бившият тенисист пред телевизия "Сат 1"

54-годишният Бекер разказа малко повече и за живота зад решетките, като призна, че е преоткрил себе си, докато е излежавал присъдата си.

"Мисля, че в затвора преоткрих човека в себе си. Този, който някога бях. Научих много тежък урок. Много скъп и болезнен. Всичко това ме научи на нещо изключително важно и добро. А някои неща се случват с причина. В затвора ти си никой. Просто един номер. Моят беше A2923EV. Никой не се обръщаше към мен с Борис. Бях просто един номер. На никой не му пукаше кой съм. Загубих около 7 килограма, разбира се. За първи път в живота си усетих глада. Лягах си гладен. Мислех, че съм изпитал всичко за своите 54 години, но това беше нещо ново", заяви Бекер.

По време на разговора Борис Бекер разкри още, че на два пъти е изпитал сериозен страх за живота си след спречкване с други затворници, а накрая не пропусна да благодари и на своята приятелка Лилиан Де Карвальо Монтейро, която е била до него през цялото време.

"В нито един момент не усетих, че нещата се разпадат или че тя ще загуби търпение, желание и любов", разказа Бекер, който сподели още, че възнамерява да се премести да живее в Дубай, тъй като смята, че е твърде разпознаваем в родната му Германия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16% повече за отработен час плащат работодателите в края на 2022 г.
16% повече за отработен час плащат работодателите в края на 2022 г.
Фюри и Усик са много близо до сделка за мач помежду им
Фюри и Усик са много близо до сделка за мач помежду им