НОВИНИ

Борислав Бояджиев: Едно нормално закономерно представяне

борислав бояджиев едно нормално закономерно представяне
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 04.05.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Със злато, сребро и бронз се завърнаха българските боксьори от европейското първенство за младежи и девойки в Ереван. Под наставленията на Борислав Бояджиев и Детелин Далаклиев нашите млади таланти се прибраха с пълен комплект медали.

Константин Костов ликува с титлата в арменската столица. В категория до 60 килограма Викторио Илиев спечели сребърното отличие. С бронз се окичи и младата ни надежда в женския бокс Алейна Мехмед (81 кг). Представянето им коментира Борислав Бояджиев.

"Очаквах малко повече. При положение, че Викторио беше победил руснака преди месец на Световната купа, мислех, че можем да повторим този успех", заяви треньорът на нашите боксьори Борислав Бояджиев.

"Реферът в ринга позволи нечиста игра на руснака, което обърка нашите планове, а отделно и самият Вики прегоря в очакване това да се случи", коментира още Борислав Бояджиев

"Доволен съм от представянето на всички на това европейско, момчетата и момичетата дадоха това, което могат, не беше лесно в никакъв случай конкуренцията е силна, силите са изравнени. Можехме да постигнем повече, но можеше да постигнем и по-малко. Едно нормално закономерно представяне. Справиха се добре, за някои беше дебют на европейско първенство. В тази възраст, най-важното е не да броим победите, а мачовете", обясни още наставникът.

Бояджиев коментира и работата си в националния тим в екип с бившия национал Детелин Далаклиев.

"Исках да работя с Детелин Далаклиев, защото като световен шампион може да бъде допълнителна мотивация, бил съм му треньор, познаваме се много добре. Много съм доволен, внесе свежест в отбора", заяви Бояджиев.

Вижте цялото интервю във видеото!

Автор Десислава Францова

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанасова към БСП: Отчитаме предизвикателствата пред държавата
Атанасова към БСП: Отчитаме предизвикателствата пред държавата
До 30 лева за килограм агнешко за Гергьовден
До 30 лева за килограм агнешко за Гергьовден