НОВИНИ

Борислав Бояджиев продължава да гради конкурентна среда за боксьорите ни

Борислав Бояджиев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 19.01.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за младежи Борислав Бояджиев изрази увереност, че вече е факт засилването на конкуренцията в мъжкия представителен тим.

Той визира навлизането в състава на 4-кратните европейски шампиони при подрастващите Радослав Росенов и Уилиам Чолов, както и на медалиста от първенства на Стария континент Даниел Кирилов.

Триото продължава подготовката си под ръководството на Бояджиев, с когото постигнаха и най-големите си успехи.

„Подготовката почти не е спирала. Имаше известно време, десетина дни за почивка, след което започнахме целенасочена работа. Съставът се събра в по-пълен вид в понеделник, когато се присъедини и Кирил Борисов, на когото ще разчитам за Европейското първенство за младежи. Към отбора ще се включат още Георги Стоянов и Тони Илиев, които ще са част от ядрото на младежкия национален тим. Момчетата преминаха, част от тях, функционални изследвания, като на първо четене съм много доволен от режима, който са спазвали", коментира Бояджиев.

В следващите 3 седмици целта пред него ще бъде подобряване на физическото състояние на състава. От 10 февруари отборът ще влезе и във втория си етап на подготовка.

„Тогава ще се прибере и другата група на мъжкия национален отбор от Белмекен, за да се съберем на общ лагер. Очакваме да дойдат и боксьори от други страни, които ще се включат вече за спаринги преди Купа „Странджа". Преди това, на 31 януари ще заминем за Пловдив, където ще се проведе и републиканското първенство за младежи, след което ще се селектира и националния отбор в тази възраст за Европейското. Там имаме уговорка с местните клубове да направим съвместни тренировки, така че има ясно изготвен план", уточни специалистът.

Бояджиев допълни, че е уверен в уменията на Чолов, Росенов и Кирилов, които по думите му могат още тази година да си спечелят титулярни места в мъжкия национален отбор.

„За мен е важно в момента да достигнем добро ниво на обща физическа подготовка, която да е основа за силно представяне до май месец, когато ще е Европейското първенство за мъже. Важно е да изградим наистина хубава, здрава конкуренция, която ще помогне за цялостното развитие на българския бокс. Така се тренира по съвсем друг начин, защото знаеш, че има кой да ти диша във врата и да те дърпа напред. Трябва да извадим боксьорите от комфортната им зона, за да няма отпускане. Само с конкурентна среда ще има добри резултати", категоричен е Бояджиев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сноубайк за първи път на "Витоша зимен фест"
Сноубайк за първи път на "Витоша зимен фест"
6 души загинаха при пожар в дом за възрастни хора във Валенсия
6 души загинаха при пожар в дом за възрастни хора във Валенсия