НОВИНИ

Борислав Крачанов: Могат да се извлекат някои позитиви от този двубой

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:51, 18.01.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
борислав крачанов надявам играем освободено група азоти хемик
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Марица Пловдив Борислав Крачанов сподели, че в тима могат да си извлекат позитиви въпреки тежката загуба като гост на турския Еджзаджъбашъ в среща от Шампионската лига.

"Жълто-сините" отстъпиха с 0:3 при визитата си в Истанбул, а според Крачанов големият брой индивидуални грешки на неговите момичета са били основният проблем за тях в срещата.

"Със сигурност могат да се извлекат някои позитиви от този двубой. Започнахме притеснено в първия гейм и това беше видно. Направихме доста индивидуални грешки и логично отстъпихме. Във втората част подобрихме нашето посрещане и нещата тръгнаха положително за нас, но в момента, в който противникът превключи на други обороти, веднага се видя разликата", коментира Крачанов.

"В паузата преди третия гейм си казахме, че трябва да сме още по-стабилни при посрещането, за да имаме възможност да се борим. Успяхме да го стабилизираме, но пък започна да ни липсва атаката. Това е реалността с тези млади момичета. Истината е, че се уплашиха. Няма да го използвам като оправдание, но беше видно", сподели още наставникът на пловдивчанки.

Накрая Крачанов заяви, че волейболистките на Марица трябва бързо да се фокусират върху турнира за Купата на България, където в полуфиналите в събота (21 януари) те се изправят срещу тима на Славия.

"Това, че днес сме загубили от Еджзаджъбашъ, не означава, че ще излезем за мачовете от турнира за Купата с наведени глави. Трябва да защитим този трофей. Имаме три дни до полуфинала и в този период смятам, че ще успеем да вдигнем психически състезателките. Считам, че в мачовете в България ще покажем коренно различно лице от това, което показахме днес. Ясно е, че българските отбори са доста по-слаби в сравнение с тези, срещу които играем в Шампионската лига, така че трябва да демонстрираме по-различно ниво на волейбол", завърши Борислав Крачанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер не даде шансове на Милан и вдигна Суперкупата на Италия
Интер не даде шансове на Милан и вдигна Суперкупата на Италия
Най-рано през юни България може да има първи медицински хеликоптер
Най-рано през юни България може да има първи медицински хеликоптер