НОВИНИ

Борислав Сандов: Полицаи ме изведоха с душене от протеста миналата година

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
17:20, 31.08.2021 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

Народният представител от "Демократична България" Борислав Сандов се яви пред временната комисия, която разследва случаите на полицейско насилие по време на протестите миналата година. Той разказа, че на 2 септември миналата година, без да е проявявал агресия, е бил задържан по груб начин от трима полицаи.

"Единият от тях използваше непозволен похват, а именно душене, след което по пътя, завеждайки ме към патрулната кола, многократно се опитаха да ме настъпват и ритат по краката. В протокола, който ми беше съставен, е написано, че съм се държал изключително агресивно и дръзко и че съм ритал и скачал върху полицейски автомобили. Не е вярно това, което беше написано в протокола за задържане", каза Борислав Сандов, депутат от "Демократична България".

Комисията изслуша и служителите на НСО, които са били дежурни на 10 юли миналата година, откогато са скандалните записи зад колоните на Министерския съвет.

Според председателя на комисията Николай Хаджигенов липсата на реакция от страна на дежурните служители на НСО е престъпление срещу правосъдието.

"Дойдоха двама от служителите, дежурният офицер и служителят във видеонаблюдение, които се държаха безобразно. Служителят на видеонаблюдението каза, че е бил преместен от поста си във видеонаблюдение и не помни нищо, не е видял нищо, не е чул нищо. Дори отказа да ни каже кой къде го е преместил. Дежурният офицер каза, че да, преместил го е. Не помни къде и не е гледал нищо", каза Николай Хаджигенов, председател на парламентарната комисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова стартира тази вечер след полунощ в основната схема на US Open
Виктория Томова стартира тази вечер след полунощ в основната схема на US Open
Солени глоби за българските участниците в Лигата на конференциите
Солени глоби за българските участниците в Лигата на конференциите