Борисов: Не, няма да се кандидатирам за президент

от БНТ
13:14, 21.04.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
борисов кандидатирам президент
Слушай новината

"Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!".

Това написа в личния си профил премиерът в оставка Бойко Борисов, който по време на изписването си от болницата отговаря на въпроси на чакащите го журналисти. Тъй като по време на живото излъчване от изказването пред входа на болницата, не стана ясно какъв точно отговор дава на въпрос, час по-късно в профила си във Фейсбук беше добавен писмен коментар над видеото.

"Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх.

Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента. Омразата, която днес ги обединява, обаче върши работа за кратко. След това е необходимо да покажат своя капацитет. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорни към държавата", каза още Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ясен Попвасилев ще е временният кмет на Благоевград
Ясен Попвасилев ще е временният кмет на Благоевград
Филм с българско участие влиза в основния конкурс в Трайбека
Филм с българско участие влиза в основния конкурс в Трайбека