НОВИНИ

Изписаха Бойко Борисов от болницата, няма да се яви в Народното събрание

изписаха бойко борисов болницата яви народното събрание
bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 21.04.2021 (обновена)
5635
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Изписаха Бойко Борисов от болница "Софиямед". Той беше в лечебното заведение, където по спешност в понеделник му направиха операция на менискуса.

Премиерът в оставка благодари на лекарите, че за пети път го спасяват. "Да се надяваме за последен, макар че няма да мирна, това е сигурно". Борисов обясни, че няма как така да се яви в парламента. Но не мисли да се оттегля от партийните ангажименти.

"Народът ме посочи на първо място и каза, че иска да продължим като първа политическа сила. Аз не съм четвъртият, или петият, или шестият, защото Ицо е предпоследен в Бургас, но ние ще го подкрепим за Росенец, за да види, че при нас няма задкулисие. Първият не се оттегля, когато отборът печели, не прави смени", категоричен беше той.

На въпрос дали Слави Трифонов ще успее да направи кабинет, той отговори, че не е нито гадател, нито маг.

"Ако не направят със 165 депутати, а почнат да шикалкавят, значи са бъзливци, значи не са отговорни хора", допълни Борисов.

Той смята, че се готви управление на задкулисието, ако не управлява ГЕРБ.

"Ще действаме отговорно. Изпращаме най-доброто. Днес преговорният екип на ГЕРБ ще бъде Дани Митов, Томислав Дончев и Румен Христов. Да видим на "Да България" какво не им харесва на тези хора. Утре преговорният екип с "Има такъв народ" ще бъде с Дани Митов, кандидат за премиер, Любен Дилов и Калин Вельов", каза още Борисов.

По-късно в статус във Фейсбук Борисов уточни, че няма да се кандидатира за президент.

"Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!
Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх", написа Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ананиев пред НС: Средствата във фискалния резерв са 8,5 милиарда лева
Ананиев пред НС: Средствата във фискалния резерв са 8,5 милиарда лева
Забраниха протеста в подкрепа на Алексей Навални в Москва
Забраниха протеста в подкрепа на Алексей Навални в Москва