НОВИНИ

Борисов: Няма да затваряме държавата

bnt avatar logo
от БНТ
16:59, 04.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Няма да затваряме държавата. В началото не знаехме много за вируса, затова имаше по-строги мерки. Сега обаче сме много по-уверени и знаем точно какво трябва да направим. Това заяви във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Той коментира, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, а болните да получават бързо и правилно лечение. Спокойни сме, защото подкрепихме болниците, лекарите, сестрите, санитарите, полицаите, пожарникарите, здравните работници. Те ще се справят с натиска. С министрите ще продължим да помагаме - на първа линия, всеки при сектора си, ще се грижим за хората и бизнеса. Гладен човек няма да остане! А когато през пролетта има ваксина, много бързо ще се възстановим от кризата, допълни премиерът.

Бойко Борисов: Управляваме успешно пандемията и опонентите ни много ги е яд. Готвеха ни пуч. Особено активни бяха отровните сайтове за фалшиви новини. И до ден днешен продължават да лъжат от мое име. Тези хора нямат срам. За радост гражданите не им повярваха. Защото планът им беше елементарен: да няма парламент, да няма бюджет, да няма финансиране за мерките. Така държавата щеше да фалира и вината щеше да се хвърли върху нас.

Без Народно събрание и без правителство, едноличната власт щеше да е в президента. Не им се получи. Още сме първа политическа сила и ще оправдаем доверието на хората. Те очакват от нас работа, а ние в това сме най-добри. Битката ни срещу вируса продължава. Преодолим е. Ако спазваме мерките и сме отговорни - ще се справим, каза още премиерът Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фейсбук и Туитър ограничиха публикации на Тръмп в изборната нощ
Фейсбук и Туитър ограничиха публикации на Тръмп в изборната нощ
Анди Мъри се завръща на корта в началото на 2021 г.
Анди Мъри се завръща на корта в началото на 2021 г.