НОВИНИ

Борисов: От февруари отварят залите за извънкласни дейности

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
10:37, 23.01.2021 (обновена)
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

От 4 февруари големите ученици тръгват на училище поетапно, ще се отворят и залите за извънкласни дейности и фитнес залите, това каза днес премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Сливница. Борисов коментира още, че са оглушителни тишината и мълчанието от страна на президента Румен Радев за задържането на Алексей Навални в Русия.

Министър-председателят посети обновения Младежки център за извънкласни дейности в Сливница. 390 000 лева за изграждането му са осигурени по Програмата за развитие на селските райони, а 110 000 лева е съфинансирането от общинския бюджет. Премиерът разгледа обновената сграда и говори с учителите, които казаха, че децата вече искат да се върнат на училище.

"Много искаме и ние, защото мислите, че не искаме да почнем, искаме, ама.. сега сме на добри параметри. Като почнат да умират хора и да станат 5-6 хиляди пак на ден заразените, да претоварват болниците, тогава пък същите тези хора ще казват защо ги пуснахте. Така че е много тънък балансът и много внимателно на 4 февруари ще се пуснат големите ученици и залите да танцуват, тренират и да се забавляват", заяви Борисов.

"Ако нещо се слага на везната със здравето, това са образованието, културата и обучението, добави премиерът.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов пък докладва, че в най-кратки срокове 370 млн. лв. ще достигнат до бизнеса чрез програмите на Министерството на икономиката. От другата седмица през НАП започва изплащането на помощта за оборотен капитал за близо 116 млн.лв.

"Фитнесите със сигурност ще ги отворим, защото това със щаба сме го договорили, с ресторантите да видим какво може да се направи, защото разбира се, че ни е важно и тези хора, които работят там и тези, които пък поради една или друга причина не са се регистрирали навремето, за да избегнат да плащат по-малко данъци сега по-малко можем да ги подпомогнем, допълни Борисов.

Оглушителни са тишината и мълчанието от президента Радев за задържането на Алексей Навални в Русия, каза още днес премиерът.

"До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече - европейски депутати, и началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират докато се гласуваше резолюцията на Европейския парламент за Навални."Тук не става въпрос да се месим във вътрешната работа на Руската федерация, а за чисто демократичен процес, че всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас", заяви Борисов.

Премиерът предложи президентът Радев също да каже какво мисли по въпроса, защото Европейските институции настояват за незабавното освобождаване на Навални.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Бъчваров: 8000 търговци са подали заявление за помощ от НАП
Росен Бъчваров: 8000 търговци са подали заявление за помощ от НАП
СЗО: Маските от плат са ефикасни срещу новите варианти на коронавируса
СЗО: Маските от плат са ефикасни срещу новите варианти на коронавируса