НОВИНИ

Борисов отговори на Гешев: На никого не съм се обаждал, никакви листчета не съм пращал

bnt avatar logo
от БНТ
11:01, 15.05.2023
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на твърденията на главния прокурор Иван Гешев, че е получавал обаждания, в които са намесени и семейството му и от името на Борисов му е предлаган посланически пост.

"Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост? Посланиците се назначават от президента. Нито съм говорил, нито на прокурор съм се обадил, който и да е било, освен на него, когато стана атентата - да изразя съчувствие и загриженост и молба да намерят извършителите. И съчувствие към семейството - защото този, който си позволи да плаши семейството, той е боклук. А да наречеш избраниците на народа политически боклук, това не е коректно. Не съм в позиция да предлагам посланически постове, които се одобряват и подписват от президента Радев, то няма как да стане. На нито един прокурор, съдия не съм се обаждал, никакви листчета не съм пращал и никакви предупреждения не съм изпращал. Защото не сме в тази позиция", каза Борисов.

Още реакции след твърденията на главния прокурор Иван Гешев вижте във включването на Ирина Цонева.

Борисов коментира, че не се плаши от повторен арест, защото подкрепата на хората е видна. Допълни, че очакват резултати от заявеното от Гешев в интервюта, че до две-три седмици по знакови дела ще има резултат.

Карадайъ: Оставката на Гешев е личен избор

"Казали сме същото, което и останалите партии. Защо се озлобява срещу нас, не знам, но ми прави впечатление, че подминава другите партии. В нито едно от изказванията му не съм се разпознал. От изказването няколко неща мога да отбележа. Аз не чух нито Румен Радев, който се гордее, че не му подписал указа, не чух Христо Иванов, не чух Атанас Атанасов, не чух Кирил Петков, не чух Асен Василев, не чух "Възраждане", не чух БСП, не чух ДПС, не чух ИТН и кой ли не още. Само аз съм му виновен, това разбрах", допълни Борисов.

В отговор на въпрос за делото Барселонагейт, Борисов заяви:

"Ама те вече колко години го мъкнат. Или да го прекратяват, или да го повдигат, аз къща в Барселона нямам, какво да Ви кажа?".

Снимка: Десислава Кулелиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ева Янева и Волеро отново триумфираха с титлата във Франция
Ева Янева и Волеро отново триумфираха с титлата във Франция
ДПС към Мария Габриел: Приоритетите ни се припокриват, да вървим стъпка по стъпка към формирането на мнозинство
ДПС към Мария Габриел: Приоритетите ни се припокриват, да вървим стъпка по стъпка към формирането на мнозинство