НОВИНИ

Борисов пред Организацията на труда: България запази работни места и гарантира всички социални плащания в условията на пандемия

борисов тристранният диалог преден план бъдещето труда условията пандемия
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 08.07.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

"През 2020 година отбелязваме 100 години от членството на България в Международната организация на труда. Това са 100 години усилия и много работа в подкрепа правата на трудещите се. Ще продължим да ги развиваме и надграждаме, защото достойният труд не е даденост, а изисква усилия на всички нас - правителства, социални партньори и цялото общество".

Това заяви премиерът Бойко Борисов във видео обръщение в Глобалната среща на високо равнище, посветена на COVID-19 и света на труда, организирана от Международната организация на труда.

Днес, на преден план излиза важната роля на тристранния диалог и сътрудничество в търсенето на ефективен отговор на кризата, породена от COVID-19. Заедно сме изправени пред сложната задача да запазим работните места и доходите, като същевременно гарантираме безопасността и здравето на населението, добавя премиерът.

България направи много в тази насока от началото на пандемията, изтъква Борисов. Взехме мерки за компенсации, запазване на работните места, гарантирахме всички социални плащания, гарантирахме подкрепа за всички малки и средни предприятия, допълва още премиерът.

Широкият набор от стандарти на Международната организация на труда има ключова работа за социално-икономическите последици от кризата. Всички носим отговорност за постигане на бъдещето на труда, което желаем. Нека продължим да работим за него в дух на сътрудничество и взаимно доверие, казва в заключение Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първенството на Черна Гора е прекратено поради разпространението на коронавирус
Първенството на Черна Гора е прекратено поради разпространението на коронавирус
Задържаха мъж, убил по особено мъчителен и жесток начин жена в Сливен
Задържаха мъж, убил по особено мъчителен и жесток начин жена в Сливен