НОВИНИ

Борисов: Третият мандат има реални шансове, ако отиде в ДБ

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:45, 10.01.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Политика
Слушай новината

"Демократична България" е готова да поеме отговорността да направи всичко възможно да бъде излъчено редовно правителство с третия мандат. Това заяви съпредседателят на партията Христо Иванов и подчерта, че в този кабинет не трябва да има политически лидери. Лидерът на ГЕРБ пък видя оптимизъм за редовно правителство единствено, ако последният мандат отиде в ДБ. От "Продължаваме промяната" също виждат в "Демократична България" свой естествен партньор.

Христо Иванов коментира днес, че е възможно да сработи единствено кабинет, в който няма политически лидери. Правителство, което е готово да реши 5 важни национални задачи - влизане в Шенген и еврозоната, съдебна реформа, изпълнение на Плана за възстановяване и устойчивост и модернизация на българската армия - посочи съпредседателят на "Демократична България" пред bTV.

По-късно Бойко Борисов отговори, че именно лидерите на партиите са тези, които трябва да носят отговорност. В момента, според председателя на ГЕРБ, у нас ставало обратното - лидерите се криели, а напред се изтласквали "техници".

"Аз под техник разбирам някой да ти завинти лампата и да ти оправи пералнята. Не им завиждам на тези техници, защото ще има да бягат, да бягат от едни кабинет в друг за всяко решение. Затова го посочих него, защото знам, че с Христо Иванов мога да се договоря", каза Борисов.

В "Денят започва" по БНТ Радостин Василев от "Продължаваме Промяната" заяви, че ако се спазва политическата логика, е невъзможно нещата да се случат с третия мандат след събитията между първия и втория. Според него Бойко Борисов правел интриги между "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" и се опитвал да вкара последните в "руслото на ГЕРБ".

"Ако успее, това ще е краят на "Демократична България", категорично", каза Василев.

Всяка заигравка с модела ГЕРБ извън подкрепата за общонационални политики би нанесла сериозни щети върху подкрепата на "Продължаваме промяната", коментира още Василев.

Радостин Василев: ПП може да управлява с всички извън ГЕРБ и ДПС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По време на молебен за сняг най-накрая заваля в Пампорово (СНИМКИ)
По време на молебен за сняг най-накрая заваля в Пампорово (СНИМКИ)
Пьотр Нестеров и Симон Антъни Иванов се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнир по тенис в Тунис
Пьотр Нестеров и Симон Антъни Иванов се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнир по тенис в Тунис