НОВИНИ

Борисов връчи сертификат за голям инвеститор на металургична компания в Пловдив

борисов връчи сертификат голям инвеститор металургична компания пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
14:55, 13.11.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Инвестициите в България продължават и по време на кризата от пандемията. Над 254,3 млн. лева са вложени в новия завод на КЦМ. Това каза премиерът Бойко Борисов, който заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов инспектираха металургичното предприятие край Пловдив.

"Новото предприятие е високотехнологично и подпомага работата на всички миньори, заети в областта, които са близо 4000. Разкриват се 20 нови работни места", каза още премиерът във видео, излъчено в профила му във Фейсбук.

"С министъра на икономиката Лъчезар Борисов връчихме сертификат за инвеститор клас А, на базата на който държавата ще помогне с изграждане на инфраструктура – над 1 милион лева се отпускат за довеждащ път до предприятието.

COVID пандемията изисква оптимизъм. И в доклада на МВФ и данните на Евростат ни дават повод за такъв. Производството в България продължава да нараства за пети пореден месец при това с най-добро темпо от юни насам. Затова продължаваме да работим на максимални обороти, няма да има затваряне, за да може икономиката да върви напред.

КЦМ е едно изцяло българско предприятие, с което може да се гордеем - най-голямата компания за производство на олово и цинк в Югоизточна Европа. Оттук се изнася за почти целия свят", допълни премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов посети първата COVID болница в Пловдив. Имаме ръст на производството, отчете премиерът
Борисов посети първата COVID болница в Пловдив. Имаме ръст на производството, отчете премиерът
Новият бюджет на ЕС ще бъде гласуван през декември
Новият бюджет на ЕС ще бъде гласуван през декември