НОВИНИ

Борисов: Европа и светът са в криза, а българското производство расте

борисов европа светът криза българското производство расте
bnt avatar logo
от БНТ
10:40, 13.11.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

"Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. Това пише в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

"Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава", допълни премиерът.

"Няколко дни слушам опонентите ни как сме пропуснали време през лятото. Докато те само говориха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път", коментира Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои ще бъдат финалистите на Sofia Open 2020?
Кои ще бъдат финалистите на Sofia Open 2020?
Ришар Гаске попълни финалното каре в София
Ришар Гаске попълни финалното каре в София