НОВИНИ

Борисов за рокадите в "Булгаргаз": Две хасковски банди се бият кой да вземе контрол

bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 29.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

"Пазар за милиарди, който в момента е държавен, да го дадат и него като на търговците на ток да крадат стотици милиони и да го разбият", така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира рокадите в "Булгаргаз".

БЕХ смени ръководството на "Булгаргаз"

По думите му случващото се с обществения доставчик е последната важна тема на фона на "чудовищния скок на цените и чудовищната корупция". Борисов изтъкна, че в момента се крадат стотици милиони.

"Две хасковски банди се бият кой да вземе контрол. Най-малко ми отива да защитавам Николай Павлов, който е министърът на енергетиката на Румен Радев - него изчегъртаха. На пръв поглед изглежда, че това би било нещо срещу него. Според мен не е така, защото той вижда, че неговите изчадия се провалиха във всичко. Народът огладнява, фалира, бизнесът фалира и Радев го вижда. И той трябва всячески сега да се откачи от това тежко ремарке, претоварено с проблеми и да прави нова партия, за да работи отново модела с 6%, с 10%", заяви Борисов.

Той призова управляващите да започнат да разрешават натрупаните проблеми. Според него сега не е момента за предсрочни избори, защото хората са силно разделени.

"Аз ги умолявам да се стегнат, защото държавата е тежко разделена и не е готова за избори. Хората се мразят, партиите се ненавиждат и ще влезем в много тежка криза. Стига са крали, да почнат малко да помислят за хората", каза Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кайл Уокър отнесе три мача наказание от УЕФА
Кайл Уокър отнесе три мача наказание от УЕФА
Екипаж от ВВС успешно транспортира медицински екип при създадена донорска ситуация
Екипаж от ВВС успешно транспортира медицински екип при създадена донорска ситуация