НОВИНИ

Багер разкопа брега на залива Вромос, извършителят се издирва

bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 29.01.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на Черноморец сигнализираха за багер в морето край залива Вромос. Според местните хора машината копае във водата от дни. Разпоредена е и проверка.

Снимки, разпространени в социалните мрежи, показват как багерът копае във водите на южната част на залива Вромос.

„Един тежкотоварен камион дърпаше ремарке с багера. Той работи цяла седмица тук. Цяла седмица тук имаше камъни, камъни", казва Никола Стефанов, жител на Черноморец.

„Това е една поредна безумица, която се случва на може би последния останал прекрасен залив", казва Екатерина Капрова, жител на Черноморец.

Тази сутрин полиция, областна управа и кметът на Черноморец извършиха проверка. Багерът го нямаше, но институциите констатираха сериозни нарушения.

„Тук има навлизане на тежка верижна техника на бреговата ивица. Нейното нарушаване като цялост и като естествен вид, най-вероятно от това, което виждаме, има и нахвърляне на скални маси, които не са били част от естествения бряг", констатира Пламен Янев, зам. областен управител на Бургас.

От управата на Черноморец знаят, че се извършва заравняване на частен терен, но е засегната и държавна собственост.

„Това, което знам неофициално, е, че собственикът на терените подготвя къмпинг. Това, което се е случило, не е редно, неправомерно е, нарушаване на бреговата ивица, сринат е брега", казва Росен Деспов, кмет на Черноморец.

Извършителят на нарушението, към момента, се издирва. Полицейски екипи на всеки кръгъл час ще патрулират в района. По случая се е самосезирала и прокуратурата.

Репортер: Давид Сукнаров, Мила Николова






Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия може да има първата жена президент в историята си
Италия може да има първата жена президент в историята си
Прекратиха делото "РИКО" срещу Пеевски и още 23-ма души в САЩ
Прекратиха делото "РИКО" срещу Пеевски и още 23-ма души в САЩ