НОВИНИ

Борисов: Здравната ни система се бори героично в момента

здравният министър запозна премиера борисов актуалната здравна обстановка
bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 23.11.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Политика

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. По време на съвещанието здравният министър Костадин Ангелов докладва данни за развитието на пандемията от COVID-19 на територията на България.

Бяха обсъдени конкретните параметри по отношение на заболеваемостта и смъртността в страната. Беше направен преглед и на натовареността на болничните заведения у нас.

В срещата взеха участие председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и директорите на "Пирогов" и на Александровска болница - проф. Асен Балтов и проф. Борис Богов.

„Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично в момента. Винаги на първо място, във всяко едно наше действие са стояли животът и здравето на българите. Радвам се, че имаме и много оздравели. В същото време следим и процента на заразените. С нито една мярка не трябва да прекалява, нужен е баланс. За да бъдат увеличени доходите и пенсиите, за да помагаме на бизнеса, дори за закупуването на ваксините или за подкрепата на болничните заведения –за всичко това трябва да имаме работеща икономика“, написа след срещата в профила си във фейсбук премиерът.

„Обсъждаме актуалната обстановка със здравния министър и членовете на Националния оперативен щаб. Всеки доклад на лекарите се анализира внимателно“, допълва той.

В 17.00 ч. министърът на здравеопазването и членове на Щаба ще дадат брифинг пред журналисти в МС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат по-строги мерки - затваряне на училища, детски градини, заведения и молове
Предлагат по-строги мерки - затваряне на училища, детски градини, заведения и молове
От 1 януари 2021 г. българите могат да пребивават във Великобритания без виза за 6 месеца
От 1 януари 2021 г. българите могат да пребивават във Великобритания без виза за 6 месеца