НОВИНИ

СЗО предупреди за трета вълна на коронавируса в началото на 2021 г.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:17, 22.11.2020
Чете се за: 00:58 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

СЗО предупреждава за трета вълна на коронавируса в началото на следващата година. Според специалния пратеник на организацията - Дейвид Набаро, европейските държави не са успели да предотвратят втората вълна заради липсата на подготовка през лятото.

Британското правителство вече потвърди, че карантината в Англия няма да бъде удължена след 2 декември. След обсъждане днес, утре премиерът Борис Джонсън ще обяви как страната ще се върне към локални ограничения на три нива. Според британски издания, Лондон обмисля да въведе така наречените COVID паспорти за хора, които са имунизирани. Те ще могат да се придвижват по-свободно от останалите.

В Берлин вече избират местата за ваксиниране. Сред тях са големи спортни зали, летищни терминали и панаирни площи.

"Нашата цел е във всеки център да се ваксинира по един човек на всеки две минути. Целта е да постигнем 3500 - 4000 души на ден тук в този център в Трептов", обясни координаторът Албрехт Брьоме.

Френският президент Еманюел Макрон не вижда основания за отмяна на наложената във Франция карантина в близко време. Във вторник се очаква негово телевизионно обръщение. В него Макрон ще внесе повече яснота по стратегията за ваксиниране. Властите в Париж са готови да ваксинират една трета от населението на града през януари догодина.

От доклад на испанското здравно министерство става ясно, че първите случаи на COVID-19 в Испания са били на първи януари тази година, по-рано отколкото се смяташе. Пациентите са били диагностицирани по-късно заради липсата на адекватни тестове.

След Заупокойна Света литургия, в белградския храм "Свети Сава " се състоя погребението на сръбския патриарх Ириней, починал в петък от COVID-19 на 90 годишна възраст. Тялото му беше положено в криптата на катедралата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първо издание на Международния чело фестивал в София
Първо издание на Международния чело фестивал в София
Солун изгражда сглобяема болница за пациенти с коронавирус
Солун изгражда сглобяема болница за пациенти с коронавирус