Всички ученици в Пловдив ще учат присъствено от утре, 23 ноември

от БНТ
11:44, 22.11.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС

Всички ученици в Пловдив от 5-и до 12-и клас се връщат в класната стая от понеделник, а всеки директор трябва да изготви график за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Областният кризисен щаб взе това решение след предложение на Регионалното управление по образование в града.

По предложение на Регионалното управление по образование в Пловдив, Областният кризисен щаб взе решение поетапно от понеделник учениците от 5-и до 12-и клас да започнат училище във физическа среда като всеки един директор трябва да изготви график за своето училище за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Такива са и указанията на Министерството на образованието. Решението е за всички училища в Пловдив и областта.

Предложението е в интерес на учениците, които ще кандидатстват или ще държат матура - заяви за БНТ началникът на регионалното управление по образование.

"Това са 7-и клас, които ще кандидатстват лятото... 8-и клас са нови за училищата… 10-и клас, на които им предстои външно оценяване и 12-и клас нашите зрелостници", каза Иванка Киркова.

От 180 училища в областта половината са заявили че искат да работят комбинирано в електронна среда и присъствено

"Така наречения смесен тип на обучение - 10 учебни дни в училище, 10 учебни дни вкъщи в електронна среда", каза Десислава Стаменова - директор на ОУ „Драган Манчов"- Пловдив.

По-голяма част от близките на учениците в пловдивско са съгласни с мерките за ограничаване на контактите в учебните заведения.

Поне до Нова година смятам че трябва да са на дистанционно обучение за да се овладее заразата

За една седмица в Пловдивска област са заболели 18 учители и четирима ученици като само един ден няма констатирани случаи на COVID в училищата.

Репортер: Златин Бояджиев

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев се класира за полуфиналите в Ираклион
Адриан Андреев се класира за полуфиналите в Ираклион
България с два сребърни медала от ЕП по таекуондо
България с два сребърни медала от ЕП по таекуондо