НОВИНИ

Борисов: Зелени коридори ще има, докато има желаещи да се ваксинират

борисов зелени коридори докато желаещи ваксинират
bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 22.02.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

"Зелени коридори ще има, докато има желаещи да се ваксинират. 18 млн. дози от най-добрите ваксини сме поръчали, като навсякъде имунизирането ще е безплатно и доброволно". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети село Самуилово, община Петрич.

„Само днес сме разпръснали из страната 88 хил. дози от ваксините. Мобилните екипи са на разположение на кметовете в отдалечените градове и села. Служителите на МВР също ще помагат при доставянето на ваксините в труднодостъпните места. Колкото повече хора се имунизират, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния начин на живот. Затова ние ще осигурим ваксини за всички желаещи“, подчерта премиерът.

Създадена е организация за имунизация в малките и труднодостъпните места. Мобилен екип има вече в с. Самуилово (община Петрич).

„От сутринта медици от Центъра за спешна медицинска помощ в София поставят ваксини на всички желаещи в селото. Интересът е голям. Обещали сме, че ваксини ще има за всички. Най-възрастният жител на Самуилово, който днес ще се имунизира, е на 92 години“, каза Борисов.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив (Пловдив) подписа с играл на Мондиал 2018 и Копа Америка (ВИДЕО)
Локомотив (Пловдив) подписа с играл на Мондиал 2018 и Копа Америка (ВИДЕО)
ЦСКА излиза с най-добрия си състав срещу Лудогорец
ЦСКА излиза с най-добрия си състав срещу Лудогорец