НОВИНИ

Борусия Дортмунд ще брани крехък аванс в реванша с ПСЖ

"Жълто-черните" ще гостуват на "Парк де Пренс" с аванс от едно попадение

борусия дортмунд псж победиха двата тима продължават милан играе лига европа
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:50, 07.05.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Пари Сен Жермен (ПСЖ) посреща Борусия Дортмунд в полуфинален мач-реванш от Шампионска лига. Двубоят на стадион "Парк де Пренс" е от 22:00 часа.

Първият сблъсък между двата тима на германска земя завърши с минимален успех за "жълто-черните" с 1:0 у дома. В герой за отбора на Един Терзич се превърна нападателят Никлас Фюлкруг, който се отчете с прецизно изпълнение, което преодоля вратаря на парижани Джанлуиджи Донарума.

ПСЖ вече си гарантира шампионската титла на страната за 12-и път. Френският гранд ще търси класиране на втори финал в най-престижния европейски клубен турнир след 2020 г., когато отстъпи на Байерн Мюнхен с 0:1. Отборът ще се нуждае от силно представяне на звездата си Килиан Мбапе, който през лятото ще напусне парижани. Двата състава се срещнаха по-рано в груповата фаза и двете срещи приключиха без успех за германците, при равенство на "Сигнал Идуна Парк" и победа на французите с 2:0 у дома.

Борусия Дортмунд е на пето място в Бундеслигата с 60 точки, на 3 от четвъртия РБ Лайпциг. "Жълто-черните" загряха за реванша с по подобаващ начин, след като разгромиха Аугсбург с 5:1 на собствен терен. Едно от попаденията бе дело на Марко Ройс, който през уикенда обяви, че напуска клуба след края на сезона. Той е играч на Дортмунд от 2012 г., като е продукт на школата. Ройс има две купи на страната във витрината си, но триумф в Шампионска лига би бил най-големият успех в кариерата му. Дортмунд се бори за първи финал в Шампионска лига от 2013 г. Тогава "жълто-черните" загубиха от Байерн Мюнхен. Отборът ликува с "ушатата" през 1997 г., когато победи Ювентус с 3:1.

Главен съдия на реванша ще бъде италианецът Даниеле Орсато. Победителят отива на финала на "Уембли" на 1 юни, където съперник ще бъде Реал Мадрид или Байерн Мюнхен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел вече контролира пункта в Рафа
Израел вече контролира пункта в Рафа
Щедро дарение за дом за възрастни хора във Велико Търново
Щедро дарение за дом за възрастни хора във Велико Търново