НОВИНИ

Марко Ройс и Борусия Дортмунд се разделят след края на сезона

Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс ще напусне клуба през лятото. Новината съобщи директорът на отбора Ханс Йоахим Вацке, който говори пред клубния сайт.

Станко Димов
от Станко Димов
15:40, 03.05.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
насър иска привлече капитана борусия дортмунд марко ройс
Снимка: БГНЕС

Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс ще напусне клуба през лятото. Новината съобщи директорът на отбора Ханс Йоахим Вацке, който говори пред клубния сайт. Ройс и шефовете на Борусия са се разбрали да не продължават настоящия договор, който изтича в края на сезона.

Ройс е роден в Дортмунд и е част от школата на клуба. През 2009 г. преминава в Борусия Мьонхенгладбах, където играе 3 сезона, след което се завръща в клуба на сърцето му – Борусия Дортмунд. 12 години по-късно, вече на 34 и след общо повече от 21 години в клуба, Ройс иска да поеме по нов път.

„Марко Ройс е един от най-великите играчи в историята на Борусия Дортмунд. Той е роден в Дортмунд, игра в младежките ни отбори близо 10 години, след това 12 години беше в мъжкия ни състав и дълго време беше капитан на отбора ни. Връзката му с Борусия Дортмунд е изключителна. Пожелаваме на Марко всичко най-добро вбъдеще. Силно се надяваме, че той ще се върне в BVB след професионалната си кариера, защото има много вълнуващи задачи, които го очакват тук, в Дортмунд“, коментира Вацке.

„Изключително съм благодарен и горд за това специално време в моя клуб Борусия Дортмунд. Прекарах повече от половината от живота си в този клуб и се наслаждавах на всеки ден, въпреки че имаше, разбира се, трудни моменти. Вече знам, че ще ми бъде трудно да се сбогувам в края на сезона. И все пак се радвам, че сега има яснота и можем да се концентрираме изцяло върху важните финални срещи, които все още остават незавършени. Имаме голяма цел и всички искаме да я постигнем заедно. Имаме нужда от всеки един от нашите невероятни фенове, на които бих искал изрично да благодаря за невероятната подкрепа през годините“, сподели от своя страна Марко Ройс.

В сряда Борусия Дортмунд победи с 1:0 ПСЖ в първия полуфинален двубой от Шампионската лига. „Жълто-черните“ са на крачка от участие във финал за първи път от 2013 г., когато на „Уембли“ отстъпиха пред Байерн Мюнхен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чертаят новата маркировка на паркоместата по "Патриарха" (СНИМКИ)
Чертаят новата маркировка на паркоместата по "Патриарха" (СНИМКИ)
Хванаха нарушител със 120 кг незаконно уловен шаран в Бургас
Хванаха нарушител със 120 кг незаконно уловен шаран в Бургас