НОВИНИ

Боряна Калейн и Катрин Тасева в група с израелката Линой Ашрам, ансамбълът е заедно с Русия

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:41, 19.03.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Други спортове
боряна калейн катрин тасева група израелката линой ашрам ансамбълът заедно русия

69 индивидуални гимнастички от 39 държави и 19 ансамбъла ще спорят за отличията по време на световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 26 до 28 март в „Арена Армеец“.

За България в индивидуалната надпревара ще се включат Боряна Калейн и Катрин Тасева, а ансамбълът ще бъде в състав - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова.

В отбора на Беларус има една лека промяна, като Анастасия Салос заменя Катерина Галкина. Другата белорускиня ще бъде Алена Харнаско

Русия окончателно ще бъде без сестрите Дина и Арина Аверини и вместо тях в София ще участват Лала Крамаренко и Анастасия Симакова.

От другите конкуренткии на българките в индивидуалното състезание за Италия на килима в София ще видим Милена Балдасари и София Рафаели, за Украйна - Кристина Погранична и Виктория Оноприенко, за Израел - Линой Ашрам и Никол Залихман, а Азербайджан е заявила Арзу Халилова и Нармина Самадова.

При ансамблите Русия също няма да разчита на оптималния си състав, но ще участват тимовете на Италия, Беларус , Япония, Азербайджан, Испания, Турция. Големият отсъстващ ще е отбора на Украйна.

По силата на жребия Боряна Калейн и Катрин Тасева попаднаха в група А заедно със състезателките на Израел – Ашрам и Зелихман, и с тези на Румъния, Сърбия, Германия, Казахстан, Испания, Латвия и Южна Корея.

Момичетата на Весела Димитрова и на Михаела Маевска пък са в група Б със ансамблите на Русия, Япония, САЩ, Естония, Турция, Унгария и Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чехия ще ваксинира със "Спутник V" само след одобрение от ЕМА
Чехия ще ваксинира със "Спутник V" само след одобрение от ЕМА
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ