НОВИНИ

Божидар Андреев пред БНТ: Решението ми за отказване не е окончателно (ВИДЕО)

Най-много благодаря на моя треньор, допълни тежкоатлетът, който завоюва бронзово отличие на Олимпийските игри в Париж

Божидар Андреев пред БНТ: Решението ми за отказване не е окончателно (ВИДЕО)
bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 10.08.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Божидар Андреев заяви, че вече мисли за предстоящата си сватба след две седмици и след това ще реши какво ще прави. Щангистът се пребори за бронзовия медал на Олимпийските игри в Париж в категория до 73 килограма. Впоследствие българинът заяви, че слага край на своята кариера.

На прибиране на родна земя той обаче не изглеждаше толкова категоричен в това решение. Пред БНТ той отбеляза, че ще вземе окончателно решение на по-късен етап във времето.

"Да, доста съм доволен, както и от това, че треньорът ми е бил до мен. Това важи за останалия треньорски екип - старши треньорът Иван Иванов, Никола Колев. Най-много благодаря на моя треньор (б.а. - Пламен Братойчев), че винаги е бил до мен и че заедно постигнахме този успех", започна той.

Предишната олимпиада ми коства медала. Трябваше да тласна 190 килограма, но не успях поради болки в рамото и в петата. След това имаше малко затруднения, не можах да тренирам отново заради рамото и реших, че всичко е приключило. Бях спрял да тренирам известно време. Малко се сринах заради това, което не успях да спазя към Преслава. Впоследствие се стегнах и реших пак да продължа. Казах си, че искам да отида на олимпиада и да взема медал, за да си спазя обещанието, което съм дал", отбеляза 27-годишният тежкоатлет.

27-годишният щангист коментира представянето си във френската столица.

"Нямах притеснения, бях много спокоен и чаках времето, в което да започне вдигането, да започна да мисля само за щагната. Можех да вдигна и още повече да дигна, но треньорите казаха, че трябва да се изхвърли и тласне толкова", допълни той.

"Представянето на българските щагнисти го оценявам като много добро, защото аз съм трети в света, а Карлос Насар стана първи. Това е доста добре за България, за нас. Носи чувство, изпълнено с радост. Да се надяваме, че той няма да се откаже и ще продължи да вдига още, да прославя България. Аз ще си взема една дълга почивка, след това ще седна и ще обмисля моето решение, коментира тежкоатлетът.

"Решението ми за отказване не е окончателно, затова казах, че ще почивам, след това ме чака сватба. Нека минат тези неща и след това ще го обсъдя с моята жена и родителите ми", сподели Андреев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 70 убити при израелска атака срещу училище в Газа
Над 70 убити при израелска атака срещу училище в Газа
Пожарът в благоевградското село Лисия е локализиран
Пожарът в благоевградското село Лисия е локализиран