НОВИНИ

Бразилия елиминира Япония и продължава да мечтае за четвъртфиналите

Първа победа за бразилците на Олимпийските игри в Париж

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
14:00, 02.08.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Бразилия елиминира Япония и продължава да мечтае за четвъртфиналите
Снимка: FIBA
Слушай новината

Представителният тим на Бразилия записа първа победа на олимпийския турнир за мъже на Игрите в Париж. Баскетболистите на Александър Петрович сразиха Япония със 102:84 в мач от последния трети кръг в група B. На закрития стадион "Пиер Мороа" бразилците преодоляха няколко критични моменти и по този начин съхраниха надежди за четвъртфиналите, като в същото време елиминираха играчите на Том Ховас от борбата за следващата фаза.

Бразилците могат да се класират за Топ 8, ако завършат сред двата най-добри отбора, завършили на третото място, но за целта трябва се надяват на благоприятен развой в другите групи. "Кариоките" се наредиха на третата позиция с един успех и две поражения, а японците приключиха на последното четвърто място и без победа след три кръга.

Слабата резултатност липсваше от арсенала и на двата отбора, като тази тенденция цареше само в началото. Впоследствие бразилците се развихриха в нападение и се превърнаха в еднолични водачи, за да се изстреляха с 11 точки след 10 минути игра.

Символичните гости показаха по-добро лице на старта на втората част и надеждите им за обрат започнаха да изглеждат все по-реалистични. „Кариоките“ обаче отново заложиха на силното си представяне в офанзивен план и това даде светкавичен резултат, тъй като си върнаха двуцифрената преднина и се изстреляха на голямата почивка при 55:44.

Символичните гости продължиха в същия дух при подновяването на играта и преднината им стана още по-заплашителна. Японците повториха упражнението от втората част и се върнаха в играта, но южноамериканците се пребориха за разлика от 4 точки в края на предпоследния период.

Във финалната десетка „самураите“ отново не се отказаха от мисълта за победа. Това обаче не спря „Селесао“ да вдигне оборотите и да си върне спокойствието, за да сложи край на интригата.

Бруно Кабокло изригна за бразилците с 33 точки и 17 борби, като към тях добави и 4/4 при стрелбата си от далечна дистанция. Витор Бените записа 19 точки и 5 тройки, Марселиньо Уерташ завърши с 13 и 8 асистенции.

Джош Хоукинсън бе над всички за азиатците с 26 точки, 10 борби и 5 точни шута от тройката. Юки Кавамура приключи с 21, 10 асистенции и 4 точни стрелби зад дъгата. Юта Уатанабе остана с 14 точки и 9 овладени под двата ринга топки, Юдай Баба вкара 11.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритански триумф на двойки скул лека категория жени на Олимпийските игри в Париж
Великобритански триумф на двойки скул лека категория жени на Олимпийските игри в Париж
Словашка плувкиня колабира след сериите на 200 м съчетано за жени на Игрите в Париж
Словашка плувкиня колабира след сериите на 200 м съчетано за жени на Игрите в Париж