НОВИНИ

Брутална агресия: Ученици се биха на тераса в столичен мол

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:51, 24.01.2022
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Столичната полиция започва проверка на пореден брутален случай на агресия сред ученици.

На кадри, публикувани в социалните мрежи, се вижда как две момичета се бият на тераса на столичен мол. От Държавна агенция за закрила на детето също са се самосезирали по случая.

Събота вечер. Сбирка на ученици, на видима възраст между 13 и 17 години завършва с женски бой. Клиповете започват да се разпространяват в социалните мрежи.

Видеото е заснето на последния етаж на голям столичен мол. Размяната на удари става пред погледа на тълпа от младежи, които единствено снимат с мобилните си телефони.

От търговския обект заявиха за "По света и у нас", че конфликтът е възникнал внезапно, но благодарение на бързата реакция на охранителите ситуацията е била овладяна.

По случая е започнала проверка и от страна на полицията за установяване на самоличността на участниците в инцидента. По неофициална информация, конфликтът между двете момичета е започнал заради момче.

"Наблюдавайки клипчетата внимателно, виждаме сякаш едни възрастни разрешават спора си. Какво ще рече това - че семейството като единица може би в момента под натиска на тази криза, пред която сме изправени, все по-трудно бива модел за подрастващите", обясни психологът Полина Василева.

Според психолози подрастващи споделят, че понякога подобна форма на агресия е израз на тяхната скука и стремеж към тръпка в живота. А именно социалните мрежи се превръщат в мястото, където мога да получат желаната публичност.

"Много често на едни деца, подрастващи тийнейджъри, на които им липсва самочувствие в реалния живот от реални постигнати успехи било то спорт или учене социалните мрежи има дават възможност да си създадат един компенсаторен образ, който да прикрие техните комплекси чрез този образ на насилника, на героя побойник", обясни психологът.

Неотменно работещото винаги е това те да бъдат винаги ангажирани със спорт, със социално полезни каузи, с нещо, което да ги кара да се чувстват удовлетворени, допълни Василева.

По случая се е самосезирала и Държавната агенция за закрила на детето. Оттам апелират обществото да не бъде безучастно към подобни сцени и при информация за насилие или пък дете в беда да се подават сигнали към агенцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 70% от интензивните легла за болни от COVID-19 в София са заети
Над 70% от интензивните легла за болни от COVID-19 в София са заети
Зимата се развилня в Гърция (Снимки)
Зимата се развилня в Гърция (Снимки)