НОВИНИ

БСП призова за подкрепа на вота на недоверие, ГЕРБ осъди езика на президента

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
19:03, 10.07.2020
Чете се за: 01:14 мин.
У нас
бсп призова подкрепа вота недоверие герб осъди езика президента
Снимка: БГНЕС

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова определи случилото се вчера като безпрецедентно и призова депутатите да подкрепят вота на недоверие, който ще внесат следващата седмица. В отговор от ГЕРБ заявиха, че сметката им е грешна, защото ако утре има предсрочни избори, то това ще бъде доста скъпо за българския народ. Осъдиха и езика на президента от вчера.

БСП ще направи традиционния си събор вместо на Бузлуджа на жълтите павета, обяви лидера им и призова всички да излязат да спрат сегашния модел на управление. Тя определи показните действия на органите на съдебната власт като удар по върховенството на закона и правовия ред в страната.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Днес премиерът Борисов прехвърли отговорността за случващото се в държавата върху НСО - твърде елементарно, г-н премиер. Отговорността за случващото в България е ваша.

В отговор ГЕРБ осъди остро езика, който президентът е използвал снощи в обръщението си към хората. Категорични са, че нито един български държавен глава не си е позволявал такъв език.

Тома Биков, депутат ГЕРБ: Президентът скандираше мутри вън, без да каже кои са мутрите. Добре, благодаря ви - ние сме мутрите. Нарече един милион български граждани мутри. Тези хора заслужават уважението на българския държавен глава и той трябва да поднесе своите извинения, защото ги обиди.

От БСП призоваха депутатите да подкрепят вота на недоверие заради корупция, който внасят следващата седмица.

Корнелия Нинова: Мислете, математическият сбор от 121 тук вътре или енергията на хиляди навън. Скъпото лично депутатско място или години бъдеще за България и просперитет на народа ни.

Според ГЕРБ сметката на БСП е грешна. Смятат, че България трябва да се управлява от политици, които са спечелили мнозинството от доверието, а не през задния вход и опити за революции.

Тома Биков: Всеки загубен ден в политическа нестабилност, в предсрочни избори, за които вие самите не сте готови в протипотоставяне на българските граждани, ще струва много скъпо на всеки български гръжданин.

От "Воля" няма да подкрепят вота на недоверие на БСП. От партията на Марешки заявиха, че биха подкрепили вот на недоверие срещу цялата система, който да е внесен с процедура по импийчмънт на президента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е приета в чакалнята на еврозоната
България е приета в чакалнята на еврозоната
Следи от COVID-19 върху опаковки от вносни скариди в Китай
Следи от COVID-19 върху опаковки от вносни скариди в Китай