НОВИНИ

БСП внася вот на недоверие за корупция, ГЕРБ не се притеснява (ОБЗОР)

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:26, 08.07.2020
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
Снимка: Архив

БСП ще внесе вот на недоверие на правителството на тема "Корупция" другата седмица. Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на партията Корнелия Нинова. Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова отговори, че не се притесняват от поредния вот. Тя заяви, че правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти ще довърши управленския мандат.

Корнелия Нинова обвини управляващите, че използват проблемите с COVID-19 не за решаване на проблемите в здравната система, а за политически цели. Според нея броят на заразени расте правопропорционално на скандалите, генерирани от властта.

Корнелия Нинова, председател на ПГ на "БСП за България": Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция. Оставката и падането на този кабинет е гаранция за просперитета на България и перспектива пред българския народ.

Социалистите ще предложат също да се сформира анкетна комисия за липсващите 700 млн. лв. от хазната, заради по думите на Нинова "задкулисни договорки в хазарта".

Корнелия Нинова , председател на ПГ на "БСП за България": Днес внасяме предложението за анкетна комисия, която да установи фактите за закупуването на акции в ПИБ от Държавната банка за развитие на занижени цени. Защо, кой, кога реши това и какви ще са последиците.

От ГЕРБ видяха в думите на Нинова опит да решава проблемите с вътрешната си опозиция. Заявиха, че няма да позволят тези проблеми да се превърнат в национални.

Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ: Няма да позволим България да заприлича на БСП - с празна каса, с воюващи лобита и липса на лидерство. БСП явно пропускат какви резултати дават социолозите точно в момента. Водим ви с 15-20%. Наистина ли искате сега да правите избори.

Даниела Дариткова подробно изброи предприетите мерки в последните месеци - като ръст на пенсиите и учителските заплати, запазване на 200 000 работни места с мярката 60 на 40, нови инвестиции.

Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ : Ние нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие, преодоляхме вече четири такива.

Дариткова увери, че управлението на ГЕРБ и Обединените патриоти е стабилно и ще довърши мандата си като изпълни заложените цели в интерес на всички българи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бербатов изброи наследниците на Меси и Роналдо
Бербатов изброи наследниците на Меси и Роналдо
Европейският парламент гласува окончателно пакета "Мобилност"
Европейският парламент гласува окончателно пакета "Мобилност"