НОВИНИ

Варненската АГ болница получи дарение от събрани капачки

bnt avatar logo
от БНТ
16:48, 08.07.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Варненската АГ болница получи мобилна система за аспирация и кът за реанимация.

Парите за тях бяха събрани от сдружението „Аз вярвам и помагам". За последните пет години активистите и доброволците, които събират пластмасови капачки, са помогнали на хиляди недоносени бебета в цялата страна.

Пет години след като създава сдружение “Аз вярвам и помагам”, Владислав Николов става баща. Детето му се ражда преждевременно и оцелява благодарение на апаратурата, купена с парите от рециклираните пласмасови капачки.

Владислав Николов, организатор на кампанията “Аз вярвам и помагам”: Повярвайте, никога не съм предполагал, че детето ми ще се роди и ще има нужда да бъде там, в отделението.

Близо 15 на сто от бебетата, родени във варненската акушеро-гинекологична болница, са недоносени. Процентът се увеличава с всяка изминала година, а с него нараства и нуждата от модерна апаратура.

Проф. д-р Емил Ковачев, директор на СБАГАЛ "Димитър Стаматов" - Варна: Тази година дарението е ламинарен бокс, който е зад мен, 2 сухи стерилизатора, 2 ЕКГ апарата и един фетален монитор за родилно отделение. Другата апаратура е за неонатологично отделение.

Владислав Николов, организатор на кампанията “Аз вярвам и помагам”: то! 6 нови апаратури. От началото на кампанията досега 143 тона капачки сме събрали само във Варна и сме помогнали на хиляди бебета.

Д-р Снежина Цветкова, отделение “Неонатология” - СБАГАЛ” проф д. Стаматов” - гр. Варна: Най-малкото дете постъпи от Търговище с тегло около 900 гр.

Следващото дарение на сдружението “Аз вярвам и помагам” ще бъде за детската хирургия в болницата “Света Анна” във Варна.

Автор: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Пеевски и Доган не трябва да се охраняват от НСО, това обаче зависи от Борисов
Румен Радев: Пеевски и Доган не трябва да се охраняват от НСО, това обаче зависи от Борисов
Иван Гешев поиска отстраняване от длъжност на обвинения в хулиганство прокурор от ВКС
Иван Гешев поиска отстраняване от длъжност на обвинения в хулиганство прокурор от ВКС