Двe лъвчета се родиха в зоопарка в Благоевград, но дали ще оцелеят?

от БНТ
16:38, 08.07.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Лъвчета се родиха в зоопарка в Благоевград. Шансът им да оцелеят, обаче експерти определят като минимален. От общината, която е стопанин на зоопарка, обещават да направят всичко възможно новородените да оцелеят.

Лъвчета са се родили в петък през нощта. Изненадващо майката забременяла въпреки, че е със спирала и имплант, които трябвало да предотвратят зачеването.

Любен Илиев Милев, заместник-кмет по обществен ред, сигурност и спорт: Две лъвчета видимо на този етап, поне така ме е информирал лекаря на зоопарка, са в добро здравословно състояние.

Димитър Иванов, “Четири лапи”: По принцип шансът не е голям, а условията съответно го намалят още. Съответно зоологическата градина не е очаквала да има поколение, но след като има поколение, ще трябва да направи всичко възможно това поколение да оцелее, да се развие нормално.

Проблем за оцеляването на малките може да се окаже и близко родословие на родителите.

Любен Илиев Милев, заместник-кмет по обществен ред, сигурност и спорт: Лъвовете са ни дадени от зоопарк от Варна, има такава информация, че може би са брат и сестра.

Димитър Иванов, “Четири лапи” : Може да се получават неприятни неща с поколението.

Новината за новородени лъвчета развълнува жители на Благоевград.

Местен бизнесмен се е свързал с общинското ръководство и е предложил помощ както за отглеждането на лъвовете, така и за изграждането на нова клетка, ако такава е необходима.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Варненската АГ болница получи дарение от събрани капачки
Варненската АГ болница получи дарение от събрани капачки
Първенството на Черна Гора е прекратено поради разпространението на коронавирус
Първенството на Черна Гора е прекратено поради разпространението на коронавирус