НОВИНИ

28 фотографски сюжета създават копнеж по Италия след кризата с COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 08.07.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Още

28 фотографски платна на живописни места и архитектурни шедьоври от Италия представя в изложба авторът Евгени Димитров. Тя е наречена "Копнеж по Италия" и може да бъде разгледана до края на юли в Доходното здание в Русе.

Фотографът Евгени Димитров споделя, че в първите дни на социалното дистанциране у нас започва да публикува на профила си във Фейсбук една по една снимките от своите пътувания из Италия.

Постепенно разбира, че фоторазказът, съпроводен с кратък текст, набира популярност и все повече хора очакват следващия кадър. Така за месец се "ражда" тази изложба.

Ива Чавдарова, началник отдел "Култура" - Община Русе: Това е първо древната история на Италия, древната култура на Италия, историческите градове като Помпей, като Рим, като Флоренция. Места, които са трайно свързани с всички хора, които са били живи свидетели на онова, което представлява Италия през лятото.

Фотографът Евгени Димитров е подарил изложбата на Италианския културен институт в София. Надеждата му е, че всеки един зрител ще си спомни по нещо хубаво за Италия извън пандемията, извън ужаса на онова, което се случи и ще бъде вдъхновен за нови пътувания.

Автор: Виолета Никифорова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненската АГ болница получи дарение от събрани капачки
Варненската АГ болница получи дарение от събрани капачки
Първенството на Черна Гора е прекратено поради разпространението на коронавирус
Първенството на Черна Гора е прекратено поради разпространението на коронавирус