НОВИНИ

БСП решава какво да прави с мандата на 1 май

националният съвет бсп реши прави мандата
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
17:54, 29.04.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Решихме да свикаме Национален съвет на 1 май от 14.30 ч. - след тържествения ни митинг-концерт по повод празника на труда. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след края на заседанието на Националния съвет на БСП. Тя уточни, че именно на 1 май ще излязат с решение как да постъпят с третия мандат.

По-рано днес от президентството съобщиха, че държавният глава Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на социалистите на 5 май.

Политически реакции, след като президентът заяви, че връчва третия мандат

"Изпълнителното бюро може и днес взе решение само за свикването на ден, час и осигуряване на членовете на националния съвет. Заседанието ще бъде заедно с парламентарната група, тъй като по процедура нашият устав и правилникът на групата и Конституцията, парламентарната група също трябва да се произнесе, така че ще бъдем Националният съвет, парламентарната група и коалиционните партньори. Това е редът и правилата в партията за взимане на такова решение", каза Нинова.

Президентът връчва третия мандат на БСП на 5 май

В профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова и по-рано съобщи, че решението ще зависи от колективните органи на партията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокурори протестираха мълчаливо срещу закриване на спецсъдилищата (Обзор)
Прокурори протестираха мълчаливо срещу закриване на спецсъдилищата (Обзор)
Росен Барчовски: Бългрия ще преодолее групата на ЕвроБаскет 2022
Росен Барчовски: Бългрия ще преодолее групата на ЕвроБаскет 2022