НОВИНИ

БСП: Трябва да започне разхлабване на мерките за извънредното положение

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:54, 26.04.2020
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Ръководството на БСП счита, че трябва да започне разхлабване на мерките във връзка с извънредното положение. Това обяви лидерът Корнелия Нинова в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов". Тя обяви също, че БСП ще подкрепят предложенията за повишаване на наказателната отговорност за хората, които шофират, след като са взели наркотици. Уточни обаче, че проблемът не е в размера на наказанието, а в неговото прилагане.

Оценката на Корнелия Нинова е, че няма ясна стратегия как да се ограничи шофирането след употребата на наркотици. Настоява вниманието да се насочи върху прилагането на закона за всички.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Някъде по пътя на прилагането се къса нишката, защото зад такива хора стоят силни на деня във властта, стоят политици, стоят икономически интереси и ги спасяват от правосъдие.

БСП ще предложи план за действие след кризата с коронавируса. Според левицата спешно трябва да се смени моделът на здравеопазването - болниците да не са търговски дружества, да се намали ДДС на лекарствата.

В икономиката предлагат акцента да са малките и средните предприятия.
В отговор на критиките на бизнесмена и председател на пловдивската организация на БСП Георги Гергов, Нинова го призова да напусне партията.

Преди дни Гергов похвали мерките на правителството в борбата с коронавируса и критикува лидера на БСП, че си прави реклама с инициирането на изслушването на Борисов в парламента. Последва искане за изключване на Гергов от партията от различни партийни организации.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Ако му е останало и най-малко достойнство, трябва да се оттегли от партията. И ще кажа също много ясно политиката не е търговия.

Пред БНТ Георги Гергов заяви, че е член на БСП от 40 години и никой не може да му забрани да говори каквото мисли. Смята, че проблемът за БСП е спадащият рейтинг.

Георги Гергов - член на Националния съвет на БСП: Кога е било БСП 8,5%, колкото всички останали малки партии. Кой ни докара до това положение Георги Гергов или Корнелия Нинова.За да паднем толкова ниско, значи хората не ни припознават.

Корнелия Нинова съобщи, че веднага след като премине кризата, ще продължи подготовката за прекия избор на лидер на БСП и провеждането на Конгреса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отварят парковете в София за семейства с малки деца (ОБЗОР)
Отварят парковете в София за семейства с малки деца (ОБЗОР)
Какви са новите мерки и ограничения срещу коронавируса в Европа
Какви са новите мерки и ограничения срещу коронавируса в Европа