НОВИНИ

Какви са новите мерки и ограничения срещу коронавируса в Европа

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:40, 26.04.2020
Чете се за: 01:05 мин.
По света

Лихтенщайн ще екипира 2 200 доброволци с биометрични гривни, за да проучи дали те могат да засекат ранна поява на COVID-19. Гривните измерват данни като телесната температура, пулса и честотата на дишане.

Починалите в Италия намаляват за трети пореден ден.

Френската полиция иззе 140 000 маски, предназначени за черния пазар, а две ферми за норки в Нидерландия са под карантина, след като животни се заразиха с коронавируса, вероятно от служители.

За първи път от шест седмици, децата в Испания могат да излязат навън, придружени от родители.

Фернандо Симон, здравен координационен център на Испания: Днешните данни сочат ясно спадаща тенденция. Засечени са 1729 нови случая. Паднахме под един процент дневно нарастване на случаите. Подобни данни нямахме от седмици насам.

Агенция "Франс прес" съобщава за 27 здравни работници жертви на коронавируса във Франция, но се смята, че реалните цифри са по-високи. Във вторник премиерът Едуар Филип ще представи стратегия за смекчаване на изолацията. Правилата засега са стриктни.

Еманюел Латил, служба за обществена безопасност в Париж: Забелязахме, че обезопасителните ленти, които забраняват достъпа до парка са скъсани. Хората намят самосъзнание и ще им напомним да напуснат парка.

Москва навлиза в петата седмица на изолация, наложена от коронавируса. Жертвите на болестта са 747, заразените почти 81 000. Властите смятат, че Русия може да избегне взрив на епидемията, ако през майските празници се спазват ограниченията да се излиза само за храна, лекарства, медицинска помощ, изхвърляне на боклук или разходка на куче.

Необичайно спокойното море заради намалелите плаване и риболов, извади на повърхността едни от най-живописните обитатели на Босфора - делфините.16-милионният Истанбул е под карантина от четвъртък до полунощ в неделя. Епидемията в Турция уби над 2 700.

Липсата на транспорт във венецианските канали направи по-видими флората и фауната на лагуната.

Правителството в тежко поразената от коронавируса Италия се готви за възобновяване на икономически дейности от 4 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП: Трябва да започне разхлабване на мерките за извънредното положение
БСП: Трябва да започне разхлабване на мерките за извънредното положение
УЕФА: Първенствата могат да се довършат
УЕФА: Първенствата могат да се довършат