НОВИНИ

Буря прекъсна движението на високоскоростните влакове, свързващи Париж с югоизточната част на Франция и с Швейцария

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:00, 31.07.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Париж 2024

Локална буря прекъсна движението на високоскоростните влакове, свързващи Париж с югоизточната част на Франция, както и с Швейцария в двете посоки, обявиха от френската железопътна компания, оставяйки блокирани хиляди пътници, на фона на Олимпийските игри и ваканционните пътувания.

От компанията SNCF коментираха, че всички бързи влакове, тръгващи от и пристигащи на гара Лион във френската столица, са били блокирани.

Няколко дървета паднаха на югоизточната високоскоростна линия близо до кръстовището Сен Флорентен. Влакът се е ударил в едно от дърветата. Това е влак, свързващ Лион с Рен и след това с Нант, който е спрян близо до Вержини от 7:30 сутринта", обясниха от железопътната компания.

"Влакът се е движил с 300 км/ч, когато дърво се е блъснало в двигателя. Машината не е дерайлирала и нито шофьорът, нито някой от около 700-те пътници на борда са пострадали. Друг влак е превозил пътниците около 15:00, за да могат те да продължат маршрута си до Рен и след това до Нант", заявиха от железопътната компания пред Le Parisien.

„Движението е прекъснато между Париж и Лион и между Париж и Дижон. Всички влакове се задържат на гарата в Лион и няма да тръгнат до 17:00 ч. Засегнати от инцидента са 80 хиляди пътници“, добавя компанията.

Това се случва, след като движението на влаковете във Франция беше сериозно затруднено миналата седмица след актове на саботаж преди церемонията по откриването на Олимпийските игри. Движението на високоскоростните влакове бе напълно възстановено по-рано тази седмица.

Националната метеорологична агенция Meteo France предупреди за риск от силни гръмотевични бури по места, включително силни дъждове и вятър в повечето региони на страната днес.

По-голямата част от Франция също беше под предупреждение за горещини днес за трети пореден ден, а температурите в Париж достигнаха 31 градуса по Целзий.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Япония мечтае за четвъртфиналите след победа над Аржентина
Япония мечтае за четвъртфиналите след победа над Аржентина
Шансовете за съставяне на правителство са минимални, заяви Джевдет Чакъров в началото на срещата с ИТН
Шансовете за съставяне на правителство са минимални, заяви Джевдет Чакъров в началото на срещата с ИТН