НОВИНИ

Япония мечтае за четвъртфиналите след победа над Аржентина

Първи успех за "самураите" в баскетболния турнир на Олимпийските игри в Париж

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
16:02, 31.07.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
япония мечтае четвъртфиналите победа аржентина
Снимка: volleyballworld.com
Слушай новината

Националният отбор на Япония изкова първа победа на волейболния турнир при мъжете на Игрите в Париж. Съставът на Филип Блен пречупи Аржентина с 3:1 гейма (25:16, 25:22, 18:25 и 25:23) в мач от втория кръг в група C.

В „Саут Пари Арена 1“ японците срещнаха известна съпротива от играчите на Марсело Мендес, особено във втория и четвъртия гейм, но в крайна сметка надделяха и съхраниха шансове за четвъртфиналите, а освен това нанесоха втора последователна загуба на своите съперници във френската столица.

„Гаучосите“ се придвижиха на втората позиция с успех и поражение, а аржентинците се смъкнаха до последното четвърто място в подреждането с две загуби. Следващият мач за „самураите“ ще бъде на 2 август (петък), когато ще срещнат САЩ. От своя страна южноамериканците ще търсят задължителна победа срещу Германия в същия ден, за да съхранят шансове за продължаване напред.

Интригата властваше до известна степен в първия гейм, след което японците заиграха своята игра и напълно заслужено излязоха напред в резултата след 25:16. Аржентинците потеглиха успешно във втората част и дълго време се радваха на солидна преднина, но „самураите“ показаха огромна доза характер и впоследствие обърнаха хода на събитията, за да я измъкнат с 25:22.

Третият гейм премина под диктовката на „гаучосите“, които този път съумяха да не изгубят нова сериозна преднина и се върнаха в играта след 25:18 и 1:2 в общия резултат. Стартът на четвъртата част даде предпоставки за драматичен край. Азиатците взеха глътка въздух с няколко 4 точки аванс. Южноамериканците почти стопиха изоставането си и върнаха усещането за интрига, но символичните домакини затвориха гейма с 25:23 и всичко приключи.

Юджи Нишида поведе азиатците към ключовия успех с 21 точки. Ран Такахаши реализира 14, Таиши Онодера заби 12, Акихиро Ямаучи завърши с 11 точки.

Факундо Конте стана най-резултатен за аржентинците с 19 точки, Бруно Лима финишира с 16.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постоянен арест за младежа, пребил жестоко жена в Перник
Постоянен арест за младежа, пребил жестоко жена в Перник
Буря прекъсна движението на високоскоростните влакове, свързващи Париж с югоизточната част на Франция и с Швейцария
Буря прекъсна движението на високоскоростните влакове, свързващи Париж с югоизточната част на Франция и с Швейцария