НОВИНИ

Постоянен арест за младежа, пребил жестоко жена в Перник

Пострадалата не е познавала нападателя си

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
16:20, 31.07.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
арест
Снимка: Pixabay
Слушай новината

Съдът в Перник остави за постоянно в ареста 17-годишното момче, обвинено за жестокия побой над жена в Перник. Мярката беше гледана при закриви врата. Причината - обвиняемият е непълнолетен. От прокуратурата заявиха, че престъплението е извършено по хулигански подбуди.

Побоят е станал в ранните часове на понеделник пред денонощен магазин в пернишкия квартал "Изток". Жената е приета в болница с фрактура на челюостта. По случая са задържани двама непълнолетни, но е установено, че само единият е нанасял удари, затова и само той е привлечен като обвиняем.

Братът на пострадалата каза пред БНТ, че тя е в кома:

"На сутринта разбрах за този случай. Като ми казаха, аз дойдох тук. Казаха, че сестра ми е пребита и че трябва да ходя да видя кой е бил, какво се е случило. Тя е в кома, не може да говори и е в шок. Пребита е от бой - ребра, кръст, всичко.Те тия вероятно не са я познавали, минавали са оттук и са я пребили от бой", обясни Христо Симеонов.

От полицията обясниха, че двамата младежи не са познавали жената.

"Двамата са задържани. Събрани са достатъчно доказателства и единият от тях е привлечен като обвиняем. Това което е изяснено към момента, че те не са се познавали с жената. Няма някаква конкретна причина, поради която са я нападнали и е пребита", посочи Венцислав Алексов, говорител на МВР-Перник.


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Япония мечтае за четвъртфиналите след победа над Аржентина
Япония мечтае за четвъртфиналите след победа над Аржентина