НОВИНИ

Цеко Минев бе преизбран за нов 5-годишен мандат начело на БФ по ски

цеко минев преизбран нов годишен мандат начело ски
Снимка: БФ ски
bnt avatar logo
от БНТ
14:55, 14.06.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Цеко Минев бе преизбран единодушно за председател на Българската федерация по ски за нов 5-годишен мандат. Това стана по време на редовното отчетно-изборно събрание на БФСки, което се проведе днес в ММС. За Минев, който ръководи федерацията от 2003 г., това ще е пети пореден мандат, като той също така е и член на Съвета на Международната федерация по ски и сноуборд.

На форума на БФ по ски присъстваха 13 клуба от всички спортове. Дискутирани бяха както резултатите на водещите състезатели на БФ по ски за последния 5-годишен цикъл, така и много важни за клубовете въпроси свързани с подобряване на инфраструктурата за зимни спортове, финансирането на клубовете по места, и подкрепа от страна на държавата и местните власти за развитие на белите спортове.

Отчетена бе необходимостта от активна позиция на клубове и федерация пред обществото и съответните държавни органи за подобряване условията за спорт и свързаните с тях брой функциониращи клубове и състезатели. Набелязани бяха конкретни съвместни мерки за инициативи свързани с паралелното кариерно развитие на спортистите с оглед ранното им отказване от активния спорт.

Единодушно бе гласуван и годишния счетоводен отчет на федерацията за 2022 г и доклада на експерт счетоводителя. Членовете на Общото събрание гласуваха за освобождаване от отговорност на Председателя и членовете на УС за дейността през отчетния период. След избора с пълно мнозинство на нов председател бе избран и нов управителен съвет в състав: Бояна Попова, Пепа Мицева, Илия Ел Фелеки, Красимир Хаджидинев, Георги Бобев, Радослав Янков, Иво Цеков и Андрей Балевски. Приет бе и бюджета на федерацията за календарната 2023 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученик откри стрелба в училище в Босна и Херцеговина
Ученик откри стрелба в училище в Босна и Херцеговина
Нападателят на Бекир Кадриески е задържан, съобщи вътрешният министър на РСМ
Нападателят на Бекир Кадриески е задържан, съобщи вътрешният министър на РСМ