НОВИНИ

Централни улици в София - под блокада заради мача ЦСКА - Левски

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
08:23, 20.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
Спорт
засилени мерки сигурност софия заради футболния мач левски цска

Част от центъра на столицата - под блокада заради мача ЦСКА - Левски. Двата отбора се изправят един срещу друг на националния стадион "Васил Левски" за първи път от началото на пандемията. Дербито е с начален час 16.15, но промените в движението и мерките за сигурност започнаха по-рано.

От 13 до 18:30 часа се забранява престоят и паркирането на моста пред Националния стадион „Васил Левски" и на ул. „Ген. Гурко" между бул. „Васил Левски" и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви". За да бъде избегнато струпване, зрителите се приканват да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона.

От 15:30 часа до приключване на футболната среща по преценка на ръководството на СДВР, ще се забрани влизането в двете посоки с изключение на автобусите на масовия градски транспорт на части от ул. „Ген. Гурко" ,бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „Драган Цанков".

От СДВР съобщиха, че полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти. В района на стадиона полицаи ще извършват щателна проверка на всички фенове.

Няма да бъдат допускани зрители във видимо нетрезво състояние, ще се проверява и за забранени предмети - огнестрелни и хладни оръжия, бутилки, дори парфюми и чадъри. Няма да бъдат допускани зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация. Отделно на трибуните зрители ще има до 50% от капацитета на стадиона, като ще бъдат настанени през седалка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови демонстрации в САЩ в защита на тъмнокожите
Масови демонстрации в САЩ в защита на тъмнокожите
Майк Помпео предупреждава Европа за връзките с Китай
Майк Помпео предупреждава Европа за връзките с Китай