НОВИНИ

Частично бедствено положение в община Горна Оряховица, млад мъж е загинал в Златарица

bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 26.06.2021
7430
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Поройни дъждове, буря, градушка и ураганен вятър рано тази сутрин нанесеха сериозни щети и област Велико Търново. Стихията наводни улици, дворове, подкопа пътища и улици в много населени места. В общините Горна и Долна Оряховица е обявено частично бедствено положение. За съжаление бурята отне и човешки живот.

Силната буря, ураганният вятър и градушката, които се изсипаха около 8.00 ч. тази сутрин в област Велико Търново, са скъсали електрически проводник от уличната мрежа в един от оживените квартали в град Златарица.

В този момент 29-годишният Светослав Тодоров се е прибирал от магазина вкъщи, когато проводникът пада върху него и за съжаление момчето умира на място. Намира го негов съсед, който като по чудо също не е бил ударен от тока, докато се е опитвал да го спаси.

Съседите са потресени от случилото се и разказват, че екипите на енергоразпределителното дружество са дошли часове по-късно. Тепърва ще се изяснява дали природното бедствие е причина за трагедията, или неизправност в електрическата мрежа.

Проливният дъжд нанесе много щети и в областния град Велико Търново. За кратко улиците там буквално се превърнаха в реки. В централната част на града много от търговските обекти бяха наводнени. Дворове, приземни етажи и мазета в малките населени места също бяха наводнени. Аварийни екипи ги отводняваха през целия ден днес. На много места има паднали дървета и клони.

В община Горна Оряховица е обявено частично бедствено положение, а сред най-тежко засегнатите е град Долна Оряховица.

Възстановяването след пороя на много места продължава и в този час, а измерените данни показват, че проливният дъжд и градушката, които се изсипаха в района тази сутрин, са в количество колкото половината норма валежи за целия месец юни.

Какво разказаха за трагедията бащата на загиналото момче и съседът, който се е опитал да го спаси - вижте във видеото!

Репортер: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градушка в Плана
Градушка в Плана
500 студенти са заразени с COVID-19 след учебно пътуване до Балеарските острови
500 студенти са заразени с COVID-19 след учебно пътуване до Балеарските острови